Titelfavoriet VOC Amsterdam begint competitie met zege op SEW
Isa Ternede van VOC. Foto credits: © Orange Pictures / Henk Seppen

Amsterdam, 12 september 2020 – De beste ploeg van de Eredivisie in de afgelopen jaren is ook het nieuwe seizoen goed begonnen. VOC Amsterdam was zaterdagavond in eigen huis met 23 – 17 te sterk voor SEW.

Eerste helft

In sporthal Elzenhagen deed de ploeg van trainer Rachel de Haze dus wat het de afgelopen seizoenen ook zo vaak deed: winnen. In het begin ging de wedstrijd nog gelijk op maar naar mate de eerste helft vorderde nam VOC Amsterdam meer afstand. In de rust stond het 10-7 in het voordeel van de ploeg uit Amsterdam-Noord. Aan de kant van VOC Amsterdam leek Kim Molenaar niet te stoppen. Zij werd na de wedstrijd terecht uitgeroepen tot woman of the match. Roos Daleman maakte in de eerste helft twee prachtige goals waaronder een mooi lobje. Aan de kant van SEW maakte vooral Britt Holster een goede indruk.

Tweede helft

De voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Kim Molenaar ging door waar ze in de eerste helft mee was begonnen: goed spelen en scoren. Andere doelpuntenmakers waren VOC-speelsters Isa Ternede en Jacky Ferwerda die beide scoorden met een mooi afstandschot. Faye Janson, Roos Daleman, Pipy Wolfs en Zola Amsen zorgden namens VOC voor een aantal van de overige treffers. Noëlle Kistemaker, Floor Smit, Zoë Van Giersbergen en Merel Smit scoorden onder andere nog voor de bezoekers.

Rentree en Rachel de Haze

Bij VOC Amsterdam maakte Michelle Goos en Talisa van Bergen en Henegouwen hun rentree. Na de wedstrijd werd als speelster afscheid genomen van Rachel de Haze. Zij is sinds het begin van dit seizoen de nieuwe trainer/coach van het handbalteam uit Amsterdam-Noord.