Talisa van Bergen en Henegouwen - Groen keert terug bij VOC Amsterdam
Talisa Groen na de dames NHV bekerfinale tegen Quintus in 2018. De uitslag werd 36-31 in het voordeel van VOC. Foto: © OrangePictures / Henk Seppen

Leuk sportnieuws uit Amsterdam-Noord. Vandaag maakt het bestuur van handbalvereniging OTTO Work Force VOC Amsterdam bekend dat Talisa van Bergen en Henegouwen – Groen met ingang van het nieuwe seizoen gaat spelen voor de Amsterdamse vereniging.

Talisa heeft na haar eerdere periode bij VOC een periode in Noorwegen gespeeld om vervolgens voorkeur te geven aan haar maatschappelijke carrière, maar zeker ook om meer tijd en aandacht voor haar privé leven vrij te maken. Inmiddels is Talisa moeder geworden van een prachtige dochter en heeft het handbal eigenlijk nooit echt los kunnen laten. Toen Rachel de Haze haar sprak over de plannen bij VOC raakte Talisa enthousiast en na een aantal keren meegetraind te hebben was het enthousiasme zo groot dat Talisa besloot zich het komende seizoen te binden aan VOC.

Jonge speelsters ondersteunen

Trainster Rachel de Haze zegt over Talisa: Zij is een sterke verdedigster, heeft de juiste dynamiek en is zeer beweeglijk, daarnaast kan zij door haar ervaring de over het algemeen zeer jonge speelsters ondersteunen in wedstrijden waarin dat nodig is. Met haar komst ontstaat er meer balans in de ambitieuze selectie.

VOC Amsterdam DS1 – Westfriesland/SEW DS1

Zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd voor VOC op het programma. Het handbalteam uit Amsterdam-Noord neemt het op tegen Westfriesland/SEW. De wedstrijd in Sporthal Elzenhagen gaat om 19:30 uur van start.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam