Ricardo Clarijs: “We moeten proberen er gezond doorheen te komen”
Foto: Orange Pictures

“Ik vind het niet eens balen. Ik vind het niet meer dan logisch. In deze tijden is er maar één ding belangrijk en dat is met zijn allen proberen er gezond door heen te komen. Als je ziet wat een impact deze periode heeft op het dagelijkse leven, op families en gezinnen, dan vind ik het niet meer dan logisch dat sportevenementen, wat toch maar bijzaak is, nu afgelast worden”, aldus de vertrekkende VOC-coach Ricardo Clarijs over het abrupte einde van de handbalcompetitie. VTA Sport sprak met de oefenmeester onder andere over de voortijdige beëindiging van de Eredivisie voor handbalvrouwen én de afscheid nemende speelsters.

Risico aan gezamenlijk sporten

“Er zit mijn inziens een risico aan gezamenlijk sporten, publiek en alles wat er op af komt. Spelen heeft mijn inziens geen zin en ik vind dat sport strakjes het laatste is wat weer gewoon moet functioneren.”

“Ik had het zuur gevonden als het iets was waar iemand iets aan kan doen”, aldus de VOC-coach in reactie op de vraag of hij het zuur vindt, op deze wijze zijn tijd bij VOC te moeten afsluiten.

“Maar dit is gewoon hoe het is. Voor mijzelf vind ik het niet erg. Zeker gezien de omstandigheden waar we nu in leven. Ik ben coach en kan ergens anders weer coach worden. Het is vooral jammer voor de selectie, de meiden die naar het buitenland gaan en voor Rachel de Haze die 15 jaar Eredivisie af ging sluiten. Je gunt ze een mooi slot stuk met de finalewedstrijden, de entourage en de wedstrijden die op tv worden uitgezonden.

We gaan later nog wel met de hele selectie iets leuks doen. Dat wordt ergens in augustus of in september. We zijn nu met enkele speelsters bezig iets te organiseren, zodat we het seizoen op een leuke manier kunnen afsluiten. Dat is op dit moment een welkome afleiding.

Maar, eerst moet iedereen gezond zijn en de risico’s moeten uitgesloten zijn. Daarna gaan we met zijn allen wat leuks doen. Of dat nu een afscheidswedstrijd is, een weekendje weg of een BBQ. Het zijn zorgen van later. Dan gaan we in ieder geval afscheid nemen van de speelsters die een gave stap naar het buitenland gaan maken en natuurlijk van Rachel. Speelsters die VOC aan kop geholpen hebben.”

Nikita van de Vliet

“Vandaag werd bekend dat Nikita naar Nykøbing Falster in Denemarken zal gaan. Dat is mijn inziens een hele goede keuze. Twee dingen spelen hier een rol in. Als eerste het team waar ze in komt te spelen en de Deense competitie. Het spel ligt haar heel goed en dat is perfect voor haar ontwikkeling. Daarnaast wordt het een weerzien met Dione Housheer, die al bij Nykøbing Falster speelt. Dione is een grote vriendin van haar. Het is natuurlijk heel fijn om zo bij een club binnen te komen. Daardoor zal Nikita heel snel gewend zijn en kan ze snel nieuwe dingen leren.”

Zoë Sprengers

“Zoë Sprengers vertrekt eveneens naar het buitenland. Die onderhandelingen zitten in de afrondende fase. Ik verwacht dat het in de komende dagen wel afgerond zal zijn en naar buiten wordt gebracht. Ze gaat in mijn ogen net zo’n mooie stap maken als Britt van der Baan en Nikita van der Vliet. Naar welke club Zoë gaat, daar mag ik nog niks over zeggen.”

Nieuwe ronde nieuwe kansen

“Volgend jaar wordt voor VOC nieuwe ronde nieuwe kansen. Dat wordt een heel ander jaar. VOC gaat weer opbouwen. Ik denk dat het voor de club een goed moment is om weer opnieuw te beginnen, qua doelstellingen en opleiden van de talenten. Het Nederlandse handbal heeft namelijk weer baat bij goede talenten”, laat de van handbal bevlogen Ricardo Clarijs ten slotte weten.

Geschreven door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam