HV KRAS/Volendam op jacht naar de Eredivisie
Archieffoto Volendam in actie tegen E & O. Foto: Klaas Smit

HV KRAS/Volendam op jacht naar de Eredivisie

Sportieve spanning voor handballend Volendam. In het palingdorp spelen de vrouwelijke oranjehemden zaterdagavond tegen Fortissimo. In sporthal Opperdam staat een ticket naar de finale van de play-offs op het programma. De wedstrijd in Volendam begint om 19:00 uur. De wedstrijd tegen Fortissimo is te volgen via een livestream.

Als Volendam doorgaat volgen er twee duels met de nummer voorlaatst uit de Eredivisie. Uit die strijd wordt uiteindelijk bepaald wie er volgend seizoen op Nederlands hoogste niveau mag gaan spelen. “De Volendammers hebben al drie keer eerder tegen de ploeg uit Cothen gespeeld en wonnen alle ontmoetingen.

Een daarvan was een paar weken geleden in de nacompetitie. In de promotiepoule voert de ploeg van trainer Ruud van den Broeck momenteel de lijst aan en heeft aan één punt genoeg om zich te plaatsen voor de finalewedstrijden om promotie naar de Eredivisie.

Fortissimo is op zijn beurt de hekkensluiter van de poule. In de laatste wedstrijd tegen Fortissimo werd er een alles behalve gemakkelijke overwinning geboekt. De Volendamse dames stonden lang op voorsprong, maar zagen het in de slotfase nog spannend worden. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal net op tijd en won de ploeg met 22-23”, schrijft handbalbalvolendam.nl.

Versterkingen uit Amsterdam

Eredivisie of niet, de Volendammers worden volgend seizoen versterkt met oud oranje-international Jill Meijer en Sharon Bouter. De twee speelsters verruilen VOC uit Amsterdam-Noord voor een nieuw sportief avontuur in Volendam.

VTA Sport