Eredivisie handbal in Amsterdam-Noord: landskampioen ontvangt promovendus
Foto: Orange Pictures

De handbaldames van Eredivisie kampioen VOC Amsterdam, komen zaterdagavond in actie tegen laagvlieger Fit & Fun/Voorwaarts. Op papier lijkt dat een eitje. De ploeg van Ricardo Clarijs staat bovenaan en moest tot nu toe maar één keer de punten delen. Dit gebeurde in de thuiswedstrijd tegen Venlo. Promovendus Voorwaarts won één keer, deelde een keer de punten en verloor de overige duels.

Statistieken

De groen/zwarten en Voorwaarts troffen elkaar al eerder in de competitie. Die eerste wedstrijd werd door VOC met 28-37 gewonnen. Geen slecht resultaat voor een ploeg die net is gepromoveerd naar de Eredivisie. In het vorige seizoen was het verschil tussen beide ploegen ook al minimaal, 30-35 in het voordeel van VOC.

WK Handbal

Ondertussen zullen de ogen van handballend Nederland gericht zijn op de verrichtingen van de Oranjedames die momenteel deelnemen aan het WK in Japan. De Nederlandse ploeg bereikte donderdag mede door een overwinning op Servië de Main Round. In Kumamoto won Nederland met 23-36 van Servië. Op 6 december speelt Oranje om 12:30 uur tegen Noorwegen. De overige tegenstanders zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Ex VOC speelsters in WK-selectie

In de WK-selectie van Oranje zitten maar liefst zeven ex VOC-speelsters. Dit zijn Debbie Bont, Laura van der Heijden, Dione Housheer, Angela Malestein, Estavana Polman, Bo van Wetering en Tess Wester.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Apollo op zoek naar licht aan het einde van de tunnel