Eerste topduel voor VOC Amsterdam tegen Quintus
Quintus tegen VOC in de competitie vorig seizoen. Foto: imvfotografie

Eerste topduel voor VOC Amsterdam tegen Quintus

Zaterdag staat in de handbal Eredivisie de eerste kraker tussen VOC Amsterdam en Quintus op het programma. Regerend landskampioen VOC Amsterdam verdedigt de eerste plek op basis van het doelsaldo. Quintus en VOC wonnen beide de eerste vier wedstrijden in de competitie dus wie als winnaar van het veld stapt zal dat doen als lijstaanvoerder van de Eredivisie.

VOC AMSTERDAM WON AFGELOPEN WEEKEND VAN SEW

VOC Amsterdam versloeg afgelopen weekend tijdens de Noord-Hollandse Derby tegenstander SEW met een ruim verschil, 20-43. Bij de regerend landskampioen debuteerde jongelingen Sam de Borst en Pien van der Geest. Jongeling Rinske Steenstra speelde een verdienstelijke tweede duel. Of de drie talenten zaterdag bij de selectie zit is nog niet bekend.

Stabiliteit in de verdediging en goed dekken

“Stabiliteit in de verdediging en goed dekken waren de speerpunten ten opzichte van de voorgaande wedstrijd en werden door de speelsters goed uitgevoerd. Dat moeten we ook doen in de wedstrijd tegen Quintus”, aldus VOC trainer Ricardo Clarijs vorig weekend tegenover Vrije Tijd Amsterdam.

Quintus is de gedoodverfde titelkandidaat

“Het aankomende seizoen denk ik dat Quintus kampioen zal worden. Zij hebben de beste ploeg met de meeste ervaring. Het is één lichting en die spelen al jaren samen. Dat is ook een vriendinnenteam. Maar Dalfsen is ook kandidaat”, blikte OTTO Workforce / VOC Amsterdam trainer Ricado Clarijs, voordat de eerste competitiewedstrijd gespeeld was vooruit op de komende Eredivisie.

Spelers hebben qua ontwikkeling drie jaar nodig

“Onze selectie was vorig seizoen sterker. Maar, dat is niemand aan te rekenen. Spelers hebben qua ontwikkeling ongeveer drie jaar Eredivisie ervaring nodig totdat ze op het maximale van hun kunnen gaan spelen. En dan gaan ze vanuit Nederland grotendeels naar het buitenland om daar in de competities te spelen. Die hebben simpelweg meer te bieden. Daar kun je dus niks aan doen.”

De uitdaging wordt met dit jonge team alleen maar groter

“Neemt niet weg dat ik blij ben met onze selectie. Deze selectie bestaat uit grote Nederlandse talenten. Als voorbeeld geef ik Nikita van Vliet die een fantastisch jeugd WK heeft gespeeld. En de uitdaging wordt met dit jonge team wel groter. Ontwikkeling qua spel van het team en individuele vooruitgang bij de speelsters zijn de belangrijkste pijlers. We moeten groeien. Qua resultaat gaan we alles in het werk stellen om de finalewedstrijden van de play-offs te behalen”, liet de VOC-coach ook weten voorafgaand aan de competitie.

Spanning en sensatie in Sporthal Elzenhage

Maar, ondanks dat Clarijs de tegenstander nog steeds als titelfavoriet ziet, denkt hij zaterdag wel kans te maken om als winnaar van het veld te stappen. “De speelsters hebben sneller stappen gemaakt dan ik had verwacht en dat is een mooi gegeven. Zaterdag in de wedstrijd tegen Quintus zijn we zeker niet kansloos alhoewel ik Quintus nog steeds als de absolute titelfavoriet zie. De toeschouwers gaan denk ik een mooie en spannende wedstrijd tegemoet. Hopelijk komen er een hoop toeschouwers naar Sporthal Elzenhagen”, aldus Clarijs vorig weekend tegen Vrije Tijd Amsterdam.

De wedstrijd begint zaterdag om 19:30 uur.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl