Debutante Tanita Mooijer scoort voor winnend VOC
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Debutante Tanita Mooijer scoort voor winnend VOC

Debutante Tanita Mooijer heeft vanavond haar competitiedebuut gemaakt in de grootmacht van VOC Amsterdam. VOC won, mede door een doelpunt van diezelfde Mooijer, met 29-17 van Westfriesland/SEW. Door de overwinning blijven de Noorderlingen de trotse koploper in de Eredivisie.

Debutante Tanita Mooijer scoort voor winnend VOC
Debutante Tanita Mooijer. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

In vergelijking met de bekerwedstrijd die VOC afgelopen dinsdag tegen SEW speelde en eenvoudig won, leek de tegenstander uit Nibbixwoud dit keer met een andere instelling naar Amsterdam-Noord te zijn afgereisd.

De ploeg van Ronald van der Kamp ging ook stevig de duels in 

De ploeg van Ronald van der Kamp ging net als VOC stevig de duels aan en beide ploegen gaven weinig ruimtes weg waardoor het een stuk spannender werd dan afgelopen dinsdag en gerust kon worden met een minimaal verschil, 9-6. Niet alleen was SEW verdedigend sterk ook kwamen ze er aanvallend een aantal keer prima doorheen.

In de tweede helft bleef het tot 15-13 spannend waarna de ‘groen/zwarten’ door onder meer 2 goals van Maike Bouwer en Demi Dijkstra naar een voorsprong van 23-13 konden uitlopen. 

Inmiddels was debutante Tanita Mooijer in de ploeg gekomen

Inmiddels was debutante Tanita Mooijer in de ploeg gekomen die vanuit een centrale positie spelende direct het spel ging verdelen, wat zorgde voor meer VOC-goals en met een afstandsschot was Mooijer zelfs verantwoordelijk voor de 26-14.

Befaamde lobje van Dione Housheer

In de slotfase voerde Dione Housheer met haar befaamde lobje weer een showtje op en zorgde Hendrikse met een soortgelijk kunststukje voor de eindstand van 29-17. De handbalploeg uit Amsterdam-Noord boekte op deze wijze weer een prachtige overwinning in strijd om het landskampioenschap van Nederland. 

Tegen wie VOC aankomend weekend moet spelen is tot op heden nog niet bekend bij de handbalbond.

Speelsters Succes Schoonmaak / VOC Amsterdam

Martine Hoogewoud, Sanne Leenders, Demi Dijkstra, Charris Rozemalen, Talisa Groen, Nathalie Hendrikse, Sharon Bouter, Quinty v.d. Horst, Bo van Wetering, Dione Housheer, Dominique Koppe, Maike Bouwer en Tanita Mooijer

Begeleiding Succes Schoonmaak / VOC Amsterdam

Bert Bouwer, Sandra van de Baan, Martijn Cappel, Daan Pronk en Lenneke van der Meer

Speelsters Westfriesland/SEW

Annemarie van Kampen, Jorien Kooij, Floor Smit, Olga Swagerman, Amy Oostveen, Nicole Wenker, Sylvia Zwarthoed, Lisa Bos, Britt Holster, Miranda Hooiveld, Sharon Noordermeer, Laura Zeldenthuis, Loes Huibers en Eline Wit  

Begeleiding Westfriesland/SEW

Ronald van der Kamp, Monique Smit en Esther Bijl

Scheidsrechters

Daam van Dijk en Geert-Jan Schipper

Tijdwaarnemers  

Jan Stalenburg en Robert de Boer

Over VOC Amsterdam

Succes Schoonmaak / VOC Amsterdam is Amsterdams hoogst spelende handbalteam bij de vrouwen. Zij worden getraind door niemand minder dan Bert Bouwer. De assistenten zijn Sandra van de Baan, Martijn Cappel, Daan Pronk en Lenneke van der Meer.

VOC Amsterdam speelt haar thuiswedstrijden in Amsterdam Noord in Sporthal Elzenhagen. Zowel met het openbaar vervoer, als per fiets, als per automobiel makkelijk te bereiken.

VOC wordt binnen het handbal ook wel de kweekvijver van het Nederlandse handbal genoemd. Veel spelers vertrekken naar grote clubs in het buitenland en veel worden er uiteindelijk speelster bij de Nationale ploeg.

vrijetijdamsterdam.nl

Heeft u weleens een kijkje genomen op onze pagina sport?

Gerelateerd artikel:

Nieuwe hoofdsponsor VOC Amsterdam 

VOC Amsterdam sluit af met competitiezege 

VOC Amsterdam blijft trotse koploper na winst op SEW 

Goalie Huiberts van Foreholte naar VOC