Clubicoon Rachel de Haze nieuwe trainer/coach VOC Amsterdam
Rachel de Haze samen met VOC voorzitter André Zeldenthuis. Foto: VOC Amsterdam

Clubicoon Rachel de Haze staat volgend seizoen aan het roer bij het eerste team van VOC Amsterdam. Rachel de Haze, die met VOC Amsterdam maar liefst vier keer kampioen werd en drie keer de beker won, neemt het stokje over van huidige VOC-trainer Ricardo Clarijs. Laatst genoemde blijft wel aan bij VOC Amsterdam, maar zal een adviserende rol op zich nemen, waarbij hij OTTO Work Force/VOC Amsterdam zal ondersteunen om het hoge ambitieniveau te realiseren. Dat nieuws heeft het bestuur van de club uit Amsterdam-Noord vrijdagavond via een persbericht naar buiten gebracht.

Rachel de Haze stopt als speelster

Rachel zal aan het eind van het lopende seizoen haar actieve handbalcarrière beëindigen en zich verder gaan bezighouden met haar carrière als handbaltrainster. In de afgelopen jaren heeft Rachel zich naast speelster, al bezig gehouden met de ontwikkeling van jongere speelsters op het hoogste niveau, zowel binnen OTTO Work Force/VOC Amsterdam als bij de jeugd-selecties van het NHV. Ook volgt zij de trainerscursussen die nodig zijn om op het hoogste niveau te mogen acteren.

Technische staf seizoen 2020/2021

Verder is het bestuur druk in onderhandeling met diverse mensen om de technische staf rondom Rachel te completeren. Daar zullen een paar nieuwe gezichten bij komen en een paar vertrouwde gezichten zullen verdwijnen. Alles is er bij OTTO Work Force/VOC Amsterdam op gericht om de opleiding van talenten op een hoger niveau te brengen en daarbij hoort ook het aanstellen en ondersteunen van talentvolle jonge ambitieuze trainers.

Doelstellingen VOC in het nieuwe seizoen

“Doelstellingen voor Rachel de Haze zijn duidelijk; de talentvolle jeugdlichtingen klaarstomen voor de senioren en speelsters uit de selectie opleiden voor de volgende stap in hun carrière en daarmee (weer) meedraaien in het linker rijtje van de Eredivisie. Vooralsnog wordt de “prestatie-lat”, voor wat het bestuur betreft, niet al te hoog gelegd. Het bouwen aan een nieuw team kost nu eenmaal tijd”, aldus het VOC-bestuur.

Duidelijkheid voor aanvang beslissende fase

Met het vastleggen van Rachel heeft het bestuur getracht duidelijkheid te creëren voor aanvang van de beslissende fase van de competitie. De dames van OTTO Work Force/VOC Amsterdam strijden volop mee om het landskampioenschap maar zijn ook doorgedrongen tot de laatste acht teams voor de nationale beker.

Ricardo Clarijs

Ricardo Clarijs nam drie seizoenen terug nog tijdens het seizoen het stokje over van Bert Bouwer. De VOC-trainer veroverde met zijn ploeg direct de titel. Onder zijn leiding werd VOC Amsterdam ook in 2017/2018 en 2018/2019 kampioen. Dit jaar pakte Clarijs met de ‘groen/zwarten’ de super cup en in het seizoen 2017/2018 werd VOC bekerwinnaar. Het is nog niet bekend of de huidige VOC trainer naast zijn adviserende werkzaamheden bij VOC en trainerschap bij het NHV een andere club gaat trainen.

VOC Amsterdam speelt zaterdag 15 februari de laatste competitiewedstrijd tegen Boer ’n Trots Kaas/DSVD DS 1 om 20:00 uur in Deurningen.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook ons artikel over het pop-up restaurant in het Fort bij Abcoude