Clarijs na monsterzege VOC:
VOC pakte het afgelopen seizoen de titel en hoopt hier dit seizoen op voort te borduren. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Clarijs na monsterzege VOC: “Als we zo spelen ben ik voor niemand bang”

Succes/Schoonmaak VOC Amsterdam heeft in de Eredivisie bij de vrouwen geen spaan heel gelaten van het arme Maedilon VZV. Thuis in Sporthal Elzenhagen hadden de bezoekers geen schijn van kans en wonnen de ‘groen/zwarten’ met 33-13 (rust 17-2).

“Bij rust stonden we 17-2 voor. Dat is in handbal ongelofelijk”, laat trainer Ricardo Clarijs na afloop in een uitgelaten stemming weten.

“Het had er deels mee te maken dat VZV niet heel best was maar vooral omdat wij geconcentreerd en fel speelde. Normaal ben je bij een voorsprong van 10 goals wat minder scherp. Vandaag waren we dat niet. Er werd vanuit de taken en discipline gespeeld. We hebben zelfs nog een paar kansen gemist, anders was het verschil nog groter.”

Clarijs vervolgt: “Het was na 10 minuten gespeeld. Toen stond het 7-1. Ik vond het echt knap hoe we de eerste helft hebben gepresteerd. Sanne Leenders stond goed te keepen en we stonden als team goed te verdedigen. In de aanval lieten we mooie dingen zien en Rachel de Haze speelde sterk.

De tweede helft ging gelijk op, we gingen meer wisselen en uitproberen dus dat ligt dan aan mij en niet aan de spelers. Britt van de Baan speelde trouwens ook sterk. Leuk, want zij is nog hartstikke jong. Vandaag ben ik echt trots op de dames. Lekker zo’n eerste thuiswedstrijd, ook voor het publiek. We konden na afloop met een gerust hart naar dames 2 kijken, echt een talentvol team. Die wonnen ook. Dat maakte de dag compleet.”

Topwedstrijden

Voor VOC staan er de komende weken twee topwedstrijden op het programma. Wedstrijden waar de supporters en menig objectief handballiefhebber reikhalzend naar uitkijken. Na een vrij weekend komt Quintus op bezoek in Noord, en na weer een vrij weekeinde spelen de Noordelingen de altijd beladen wedstrijd uit tegen Dalfsen.

Clarijs: ”Als we dat spel van vandaag doortrekken tegen Dalfsen en Quintus, sta je dan ook in de rust met 5 of 6-0 voor. Dan win je ook. Maar dan moeten we wel hetzelfde doen als vandaag. Het zijn moeilijkere tegenstanders maar als wij zo door blijven bouwen waar we nu mee bezig zijn en iedereen kan het niveau van vandaag halen dan ben ik voor niemand bang.”

VOC won de vorige wedstrijd tegen HV Foreholte met dikke cijfers.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

PS Bekijk ook het VTA sportmoment van de maand september