Eerste editie Amsterdam Ice Swim aanstaande

Eerste editie Amsterdam Ice Swim aanstaande Fergil Hesterman werd in januari nog vierde tijdens het WK ijszwemmen in Duitsland, maar zaterdag 30 december ligt hij ‘gewoon’ in de Amsterdamse Amstel bij de Berlagebrug tijdens de eerste zwemeditie van de Amstel Ice Swim.
Deze toppers op de foto zwemmen zaterdag mee. Foto: IISA Nederland

Eerste editie Amsterdam Ice Swim aanstaande

Fergil Hesterman werd in januari nog vierde tijdens het WK ijszwemmen in Duitsland, maar zaterdag 30 december ligt hij ‘gewoon’ in de Amsterdamse Amstel bij de Berlagebrug tijdens de eerste zwemeditie van de Amstel Ice Swim. De Nederlandse top ijszwemmer komt in actie tijdens de 500 en 1000 meter vrijeslag én is tevens als organisator betrokken bij het zwemevenement dat IISA Nederland in samenwerking met Sportmomentje organiseert.

Voorbereidende clinics

“Het aantal trainingen in aanloop naar de zwemwedstrijd verschilt per deelnemer. We hebben wel voorbereidende clinics gegeven, dat waren er in totaal 25. We zijn dus wel al een tijdje bezig, ja,” laat de zwemmer twee dagen voor het sportevenement weten.

Verschillende disciplines

De ijszwemwedstrijd wordt georganiseerd in aanloop naar het Nederlandse Kampioenschap dat plaatsvindt van 19 tot en met 21 januari. In Amsterdam staan naast de 500 en 1000 meter, waar Hesterman ook aan deelneemt, tevens de disciplines 50, 100 en 200 meter vrijeslag op het programma. De wedstrijden worden gezwommen over een baanlengte van 50 meter.

WK

In 2019 staat het volgende WK op het programma. “En ja deze wedstrijden en de Nationale kampioenschappen worden zeker gebruikt als training richting dat WK”, laat de zwemmer die in 2019 een nieuwe poging gaat doen om het goud te pakken, vastbesloten weten.

Koud water

Helaas voor diegene die zich nog in koud water willen onder dompelen aankomende zaterdag. De zwemwedstrijd is tot op de nok toe uitverkocht. Publiek is wel van harte welkom om de zwemmers aan te moedigen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Top-5 gezellige en sportieve evenementen 2017