Runersworld Amsterdamse Bos: “Winkelen en hardlopen moet leuk zijn”

Vrije Tijd Amsterdam is constant en zeker ten tijde van Corona op zoek naar mooie verhalen in en rondom Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Bas Stigter van Runnersworld Amsterdamse Bos.

Runnersworld Amsterdamse Bos

“Runnersworld Amsterdamse Bos is een hardloopspeciaalzaak waar elke loper, ongeacht het niveau, terecht kan voor alles wat met hardlopen te maken heeft. Aan de rand van het prachtige Amsterdamse Bos kan je bij Runnersworld Amsterdamse Bos terecht voor advies over hardloopschoenen (door middel van videometingen), functionele kleding, trainingsschema’s en voedingsadvies. Of gewoon een bakje koffie.”

Wat is jouw rol bij Runnersworld Amsterdamse Bos?

“Ik (Bas Stigter) ben eigenaar van de winkel. Naast het runnen van de winkel, loop ik zelf op Nederlands sub-top niveau (vorig jaar 8e bij het NK Marathon). Dus werk en hobby worden met elkaar gecombineerd.”

Passie voor hardlopen en sport

“Alle medewerkers zijn gepassioneerd over hardlopen en sport in het algemeen. Iedereen loopt zelf ook hard, ieder op zijn/haar eigen niveau. Belangrijkste eigenschap van alle collega’s is dat wij ons enthousiasme ook uitstralen naar onze klanten. Wij adviseren altijd met een glimlach en energie.”

Kunnen er bij Runnersworld Amsterdamse Bos alleen sportieve medewerkers werken?

“De enige echte harde eis is dat je het leuk vindt om hard te lopen en anderen daarmee ook enthousiasmeert. De afstanden of snelheden die iemand loopt vind ik minder spannend, het gaat erom dat wij ons kunnen verplaatsen in onze klanten. Dus een zekere mate van sportiviteit is inderdaad wel vereist.”

Advies op maat

“Wij geven blessurepreventief advies, zodat elke loper gewoon lekker kan blijven lopen. Er zijn veel verschillende theorieën over wat goed of fout is bij het hardlopen, maar die theorieën gaan vaak voorbij aan het feit dat iedereen anders is. Wij adviseren dan ook niet in goed of fout, maar geven graag advies voor wat bij een specifieke loper past. Openheid, humor, laagdrempelig, service- en klantgericht omschrijven onze kernwaarden het best. Winkelen en hardlopen moet leuk zijn, dat hopen wij te bieden.”

Welke producten zijn er bij Runnersworld te koop?

“Alle producten waaraan je kunt denken bij hardlopen, zijn te vinden in de winkel. Hardloopschoenen, sokken, sport-bh’s en mooie functionele kleding is de basis. Daarnaast hebben we sporthorloges, sportvoeding en veel verschillende accessoires die hardlopen leuker en veiliger maken. Denk aan bijvoorbeeld verlichting en foamrollers.”

Trots op de winkel

“Inmiddels bestaat de winkel ruim 8 jaar en groeien we in een mooie lijn door. Twee jaar terug hebben we de volledige winkel verbouwt naar een nieuw concept en zijn daarmee de eerste Runnersworld-winkel die deze stijl heeft omarmt. De winkel was al mooi en met de verbouwing is deze nog toffer geworden. Daar ben ik erg trots op!”

Aan welke activiteiten kan er deelgenomen worden?

“Elke maand bieden wij verschillende activiteiten aan, die erop gericht zijn om iets extra’s te geven aan onze klanten. Vorige maand zijn wij gaan suppen & hardlopen en deze maand hadden wij een speciale techniek-clinic. Met regelmaat zorgen we er ook voor dat er een bekende atleet een leuke clinic komt verzorgen.”

Impact van de Coronacrisis

“In maart was het de vraag of we open mochten blijven, dat was gelukkig voor ons het geval. Toen duidelijk werd dat er niet meer gesport kon worden bij verenigingen en fitnesscentra zijn veel mensen als alternatief gaan hardlopen. Het voelde in het begin erg dubbel, want veel partijen worden hard getroffen door Covid, maar wij zitten voor nu aan de goede kant van de medaille. Wij hopen dat de mensen die nu begonnen zijn met lopen, erachter komen dat hardlopen ook echt een gezonde en praktische sport is en dat zij zullen blijven lopen.”

Hardlopen, bewegen en levensstijl

“Mocht je er over denken om te beginnen met hardlopen, zorg dat je het rustig opbouwt. Met goede schoenen alleen ben je er nog niet, verantwoord trainen is minstens zo belangrijk. Momenteel wordt eens te meer duidelijk dat een gezonde levensstijl van belang is, hardlopen en bewegen dragen daar zeker aan bij”, laat Bas Stigter van Runnersworld Amsterdamse Bos ten slotte enthousiast weten.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam