Verlies voor Apollo in Zwolle
Archieffoto: vrijetijdamsterdam.nl

Verlies voor Apollo in Zwolle

ZWOLLE, 5 november 2017 – Landstede Basketbal had het vanmiddag lange tijd lastig met Apollo Amsterdam. De bezoekers namen meteen een voorsprong, maar halverwege was er nog geen verschil te ontdekken (45-45). In de tweede helft sloeg Landstede toe: 97-72,

Landstede Zwolle beleeft een goede seizoenstart, al was het de vraag in hoeverre de nederlaag tegen Zorg en Zekerheid Leiden zou doorwerken. Apollo Amsterdam bevindt zich zoals verwacht in de middenmoot, direct achter de 4 sterkste teams in de competitie, maar is wel sterk gestart met drie zeges uit vier wedstrijden.

De startende vijf van Landstede zijn Franko House, Ralf de Pagter, Sherron Dorsey-Walker, Nigel van Oostrum en Olaf Schaftenaar. De bezoekers van Apollo beginnen met Rens van Ravensteijn, Akeel Eduardo, Dimeo van der Horst, Max van Schaik en Berend Weijs.

Met name Apollo begint goed aan de wedstrijd en loopt in het eerste kwart uit tot 5-12. Coach Herman van den Belt probeert zijn ploeg door middel van een time-out bij de les te krijgen, maar echt lekker loopt het niet. De spelers van Landstede zijn steeds net te laat en ongelukkig in de samenwerking. Landstede loopt verdedigend achter de feiten aan, wat resulteerde in een maximale achterstand van 12-21 en een tussenstand na het eerste kwart van 16-21.

Bij de start van het tweede kwart loopt Landstede de achterstand snel in, waarna in het tweede deel van het tweede kwart Landstede meer het initiatief lijkt te nemen. Apollo heeft enkele keren moeite om binnen de beschikbare tijd tot een goede aanval te komen, wel vallen de driepunters nog steeds goed. Aangezien Landstede nog niet kan doordrukken, wordt de rust bereikt met een gelijke stand van 45-45. Het is duidelijk dat de Zwolse verdediging moet worden aangescherpt, want 45 punten van Apollo in één helft is echt teveel.

Na de rust mist Apollo de eerste vrije worpen en weet de gelukkig weer teruggekeerde Noah Dahlman als eerste het net te vinden. Hij mist nog wedstrijdritme, al herstelt hij zich goed tijdens de wedstrijd en komt uiteindelijk zelfs nog uit op 19 punten. Ook in het begin van het derde kwart is sprake van een echte wedstrijd. Tijdens het tweede deel van het derde kwart gaat het echter mis voor Apollo. Dorsey-Walker lokt drie vrije worpen uit en opeens is het eerste gaatje geslagen (61-57) Dan gaat het opeens hard en in de laatste minuten van het derde kwart loopt Landstede uit naar 69-61.

In het vierde kwart start Landstede wederom goed en loopt de stand snel op tot 79-61. De intensievere verdediging van Landstede en de smalle rotatie van Apollo zorgen er voor dat de spanning uit de wedstrijd verdwijnt. Uiteindelijke loopt Landstede gemakkelijk uit naar een uiteindelijk verdiende overwinning van 97-72. Schaftenaar komt uiteindelijk tot vijf driepunters en wordt samen met Dahlman topscoorder van Landstede met 19 punten. Dimeo van der Horst wordt topscoorder van Apollo met 17 punten.

Tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd geeft Patrick Faijdherbe namens Apollo aan dat zijn ploeg in de eerste helft “in the game” was. “In de tweede helft raakt de tank leeg en was Zwolle een klasse beter.” Herman van den Belt zag een wedstrijd met twee gezichten. “Een verdedigend puike tweede helft, de eerste helft was matig.”

Door Renz Langejan

Bron: www.basketballleague.nl

Lees ook: Apollo boekt verdiende zege in Noord-Hollands onderonsje