Verdiende zege voor Apollo Amsterdam

Goed nieuws voor basketbal in Amsterdam! In de Dutch Basketball League heeft Apollo Amsterdam zaterdagavond een terechte zege geboekt. In de Apollohal in Amsterdam Zuid versloeg de ploeg van trainer Patrick Faydherbe en zijn assistent Peter Paassen voor ruim 150 toeschouwers rode lantaarn drager BS Weert met 88-71. Door de zege nestelt de ploeg zich wat steviger in de middenmoot van de Dutch Basketball League.

foto: vrijetijdamsterdam.nl

Een minuut stilte

Voorafgaand aan het duel werd een imponerende minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden oud-voorzitter Ruud Frese, oud-sponsor en damescoach Robert Nagel en oud- scheidsrechter Frans Harryvan.

De aanjager

Na afloop van de minuut stilte liet Apollo vrijwel de gehele wedstrijd zien de betere ploeg te zijn ten opzichte van opponent BS Weert. Met name was Aron Royé de drijvende kracht achter de zege van Apollo. De razendsnelle speler was zowel verdedigend als aanvallend een ‘plaaggeest’ voor Weert en strooide zo nu en dan met prachtige passjes. Ook speelde Gian Slagter een koelbloedige wedstrijd.

Talent

De in 1997 geboren talentvolle Mack Bruining mocht van coach Faydherbe enkele keren zijn opwachting maken en deed dit verdienstelijk.

Volgende wedstrijd

Apollo speelt aankomende zaterdag in Groningen de lastige uitwedstrijd tegen koploper en gedoodverfd titelkandidaat Donar. Eerder dit seizoen verloor Apollo met 91-65 van de Groningers.

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: RAI nieuwe sponsor Apollo Amsterdam 

Check ook tekstschrijver in Amsterdam