Terecht verlies voor Apollo in Amsterdam-Zuid
Fotograaf: John van Geenen (http://johnspictures.nl/)

Terecht verlies voor Apollo in Amsterdam-Zuid

Het zit de basketballers van Apollo Amsterdam even niet mee in Dutch Basketball League. De ploeg van trainer Patrick Faijherbe en assistent coach Peter van Paasen verloor zaterdagmiddag voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd. Thuis tegen New Heroes Den Bosch werd het 67-79 in het voordeel van de Brabanders.

Keshun Sherrill

Een terechte zege want de Bosschenaren waren zaterdagmiddag een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij in vergelijking met de Amsterdamse ploeg uit Zuid. Met name ‘dribbel-koning’ Keshun Sherrill was één van de smaakmakers bij de ploeg uit Brabant.

Terecht verlies voor Apollo in Amsterdam-Zuid
Keshun Sherrill was één van de smaakmakers bij de ploeg uit Brabant. Foto: John van Geenen (Johnspictures.nl)

Mack Bruining

Aan de kant van Apollo maakte aanvoerder Dimeo van der Horst zoals vanouds een goede indruk én was er een positieve rol voor Mack Bruining. De jonge speler begon vorig seizoen grotendeels vanaf de bank maar kreeg zaterdagmiddag een basisplaats toebedeeld door coach Faijherbe.

VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner

Moment van de wedstrijd

Bruining beloonde zijn goede optreden, tot tevredenheid van het Amsterdamse publiek in de niet uitverkochte Apollohal, door tijdens de slotseconden van het eerste kwart op schitterende wijze een bal van eigen helft in het netje te gooien.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 2 december spelen de basketballers van Apollo Amsterdam thuis om 20:00 uur tegen Aris Leeuwarden. Er zijn voor dit topsport duel nog kaarten beschikbaar.

Stand Dutch Basketball League

Team G W L Pnt
1 Leiden 7 7 0 14
2 Groningen 7 6 1 12

3 Zwolle 7 5 2 10
4 Den Bosch 7 5 2 10
5 Amsterdam 7 3 4 6
6 Leeuwarden 8 3 5 6

7 Rotterdam 7 2 5 4
8 Weert 7 1 6 2
9 Den Helder 7 0 7 0

 

Fotograaf: John van Geenen (meer foto’s via johnspictures.nl)

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Verlies voor Apollo in Zwolle 

Apollo boekt verdiende zege