RAI nieuwe sponsor Apollo Amsterdam

Mooi nieuws voor de basketbalclub Apollo Amsterdam. Zij en de RAI Amsterdam gaan samenwerken. Op dinsdag 10 april 2018 hebben Paul Riemens, CEO van de RAI en Ramon Siljade, voorzitter van Apollo een sponsorship voor 2,5 jaar getekend. RAI wordt per direct de nieuwe sponsor die op de achterkant van de tenues van de Amsterdamse basketbalclub zal pronken.

Ramon Siljade laat via Apollo Amsterdam weten trots te zijn: “De RAI is een echt Amsterdams A- merk die nadrukkelijk de verbinding met haar omgeving op zoekt. Als buurman ben ik blij dat wij dit mooie partnership aangaan. Ons partnership biedt ons meer stabiliteit voor de toekomst en de mogelijkheid om door te bouwen aan onze missie om basketbal in Amsterdam verder te ontwikkelen. Siljade vervolgt; “Op korte termijn maakt deze partnership, in samenwerking met AT5 en NH, het nu al mogelijk dat het basketbal dichterbij de Amsterdammer komt. Namelijk door het professionaliseren van onze livestream van de thuiswedstrijden die we spelen in de Apollohal.”

Apollo Amsterdam richt zich nadrukkelijk op haar rol in de hoofdstad

“Apollo Amsterdam is zich de afgelopen jaren ook nadrukkelijk gaan richten op haar maatschappelijke rol in de hoofdstad. Zo is Apollo onder andere de trekker van een groot stedelijk project waarin Amsterdamse kinderen worden gestimuleerd om te gaan basketballen. In lijn met dit maatschappelijke programma en als onderdeel van de sponsorovereenkomst tussen RAI Amsterdam en de club zullen tevens 250 basketballen in de stad uitgedeeld worden via ‘Stichting Elk Kind een Bal’, een prachtige mogelijkheid om de leefbaarheid in Amsterdam te verhogen en de jeugd te verbinden”, aldus de club in een verstuurd persbericht.

Ze hebben passie voor de sport en stad

“Net als de RAI is Apollo een mooi Amsterdams instituut met een rijke historie, maar ook met een duidelijke visie op de toekomst. Ze hebben passie voor de sport én de stad. De manier waarop Apollo naast haar sportieve ambities, haar maatschappelijke rol richting jeugd in Amsterdam pakt, spreekt ons zeer aan”, aldus Paul Riemens, CEO RAI Amsterdam. Hij vervolgt: “Een succesvolle stad maak je samen en als RAI willen we graag een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van en diversiteit in Amsterdam. Met ons sponsorship van Apollo ondersteunen we hen de komende tweeënhalf jaar bij hun activiteiten in Amsterdam. We hopen natuurlijk op bijzondere sportieve prestaties, maar zien daarnaast hun 3×3-toernooien en jeugdevents als een prachtige mogelijkheid om de leefbaarheid in Amsterdam te verhogen en de jeugd te verbinden”.

Gedeelde ambitie voor de toekomst

“Afgelopen zomer behaalde het 3×3 team een zilveren medaille op het WK. In 2019 is zal het WK 3×3 plaatsvinden in Amsterdam. Met het 5×5 team strijdt Apollo Amsterdam op dit moment voor het behalen van de play-offs van de Dutch Basketbal League. De 2020 ambitie van de club is om structureel mee te doen in de top 4 van de DBL. De ambitie met het 3×3 team is het behalen van de Olympische Spelen in Tokyo in 2020”, laat de Amsterdamse vereniging tenslotte weten.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Maura Visser neemt afscheid in stijl met bronzen plak tijdens het EK 

Verdiende zege voor Apollo Amsterdam 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam