Nog geen beslissing bij Apollo tegen Leiden
Apollo tegen Leiden. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Er is nog geen beslissing gevallen tijdens de play-off serie van Apollo tegen Leiden. De Amsterdamse ploeg zou door de winst van het eerste play-off duel tegen Leiden, bij een overwinning geplaatst zijn voor de volgende ronde, maar de Leidse ploeg verliet op tweede paasdag de goed gevulde Apollohal met een 70-78 zege.  Dat betekent dat aankomende donderdag in de Vijf Meihal in Leiden de uiteindelijke beslissing gaat vallen.

In de beginfase was Leiden in Amsterdam-Zuid de betere ploeg wat resulteerde in een stand van 12-25 na het eerste kwart. De Amsterdammers hadden het aan Sergio de Randamie te danken dat het verschil niet groter uitviel. De routinier maakte een aantal mooie goals en stond ook verdedigend zijn mannetje.

Na het eerste kwart kwam Apollo terug tot 16-25 wat voor Leiden-coach Paul Vervaeck reden was om een time-out aan te vragen. “Play to win, play to win”, schreeuwde de coach, die vrijwel de gehele wedstrijd zijn ploeg luidkeels aan het toeschreeuwen was. De fanatieke wijze waarop de Leidse oefenmeester zijn ploeg dit kenbaar maakte, gaf maar al te meer het belang en de spanning van de wedstrijd aan.

Niet veel later bevestigde Apollo-speler Aron Royé en ZZ Leiden-captain Mohammed Kherrazi deze spanning toen ze na een aantal messcherpe duels samen over de vloer van de sporthal rolden.

Ondertussen leken de ploegen meer en meer aan elkaar gewaagd, lag het tempo erg hoog, en zorgde met name De Randamie en Royé er met goals voor dat beide teams gingen rusten met een 33-38 tussenstand in het voordeel van Leiden.

Na de rust liep Leiden, onder meer door een dunk van Kherrazi uit tot 38-48. Dat moment leek voor Apollo de ommekeer. De Amsterdammers knokte zich hierna namelijk terug in de wedstrijd wat erin resulteerde dat er met nog 2,5 minuten te spelen een stand van 70-72 op het scorebord stond.

Die kanteling kwam vooral tot stand door het goede spel van aanvoerder Dimeo Van der Horst die niet te stoppen leek en ook vele keren trefzeker was, maar ook door een driepunter van Slagters, een treffer van de ‘Amsterdamse’ Kherrazi en een Amsterdams team wat werkelijk vocht voor wat het waard was.

Uiteindelijk leverde de alles-of-niets situatie in de slotfase geen winst op voor Apollo en ging Leiden er met een stand van 70-78 als winnaar vandoor.

Donderdagavond staat om 19:30 uur de derde wedstrijd tussen de Leidenaren en de Amsterdammers op het programma. Beide ploegen lijken op voorhand evenveel kans te maken zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Spelers Apollo Amsterdam

Mack Bruining, Joel Brandt, Aron Royé, Stefan Mulder, Sergio De Randamie, Gian Slagter, Jesse Markusse, Dimeo van der Horst, Yawende Landbrug en Hicham Kherrazi

Spelers Zorg & Zekerheid Leiden

Jon Lee, Rogier Jansen, Okke Hoornhout, Jan Driessen, Daviyon Draper, Mohamed Kherrazi, Marijn Ververs, Floris Versteeg, Thomas Koenis, Leratho Biekman, Leigh Enobakhare en Jessey Voorn

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams