Uitstekende competitiestart Apollo in Rotterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Uitstekende competitiestart voor Apollo in Rotterdam

ROTTERDAM, 7 oktober 2017 – Apollo Amsterdam is het seizoen goed begonnen met een overwinning in Rotterdam. Kort voor tijd leek het duel beslist, maar Forward Lease Rotterdam kwam op gelijke hoogte. Michael Madanly zorgde echter voor de 80-82 zege van Apollo.

Minimaal verschil

Met 80 punten kan je vaak een wedstrijd winnen, maar wanneer je van de 83 velddoelpogingen er maar 28 benut, verdien je dat niet en het gebeurde ook niet, want met 29 uit 76 was iets Apollo effectiever. Voeg daarbij dat Amsterdam 13 van de 15 vrije worpen raak schoot en het minimale verschil is verklaard.

Dimeo van der Horst

In het eerste kwart bleven de Amsterdammers tot vlak voor het einde aan de goede kant van de score. Vooral Dimeo van der Horst (7 punten) en Robert Krabbendam (8 punten, 3 rebounds) vallen op.

De laatste bepaalt de kwartstand op 23-22 in Rotterdams voordeel. Bij Forward Lease komt ook Trevor Setty sterk uit de startblokken met twee rake driepunters, maar in de overige drie kwarten voegt hij slechts twee punten toe aan dat totaal.

Halverwege het tweede kwart neemt de thuisploeg afstand met 33-27, maar Apollo plaats een 0-10 run. Een driepunter van Ties Theeuwkens bepaalt de ruststand op 40-40.

Spannende wedstrijd

Ook na de rust blijft het ongelooflijk spannend in het met 750 man gevulde Topsportcentrum. Het is de Syriër Michael Madanly die met twee rake driepunters de ploeg van Faydherbe op voorsprong zet: 45-51. Die marge geeft Amsterdam in het derde kwart niet meer uit handen. Kwartstand: 56-63.

Amsterdamse voorsprong

Tot de zesde minuut in het vierde kwart blijft die Amsterdamse voorsprong intact (69-76). Een driepunter van Ordane Kanda en twee benutte vrije worpen van zijn hand brengen Forward Lease in de voorlaatste minuut op twee punten: 78-80.

In de laatste minuut faalt Madanly, ondanks de heksenketel waar het publiek voor zorgt, niet van de vrije-worplijn.

Time-out

Na zijn time-out van Armand Salomon heeft Rotterdam nog 28 seconden om de winst alsnog naar zich toe te trekken. Het schot van dichtbij van Chris Commons ketst af. Coen Stolk schiet te gehaast na zijn rebound, Max van Schaik krijgt de bal weggetikt, Apollo wint 80-82.

Drie mooie wedstrijden

Bij de Rotterdammers heerste na afloop van de competitiestart de teleurstelling. Vorig seizoen won het team vier keer van Amsterdam, maar sloop het daarbij ook een keer met minimale winst weg uit de Apollohal. Deze uitslag voorspelt in ieder geval nog drie mooie confrontaties in de huidige competitie.

Bron: http://www.basketballleague.nl