Nipt verlies voor basketballers Apollo
Archieffoto van de Apollohal eerder dit seizoen. foto: vrijetijdamsterdam.nl

Basketbalclash: Amsterdam tegen Rotterdam

Aanstaande zaterdag is de Apollohal in Amsterdam Zuid het decor voor ‘de klassieker’ in de Dutch Basketball League. De Amsterdamse basketbalploeg Apollo zal het om 20:00 uur voor eigen publiek opnemen tegen Forward Lease uit Rotterdam.

Apollo speelde dit seizoen al twee keer eerder tegen de Rotterdammers. Beide wedstrijden werden door Apollo met een minimaal verschil verloren. Zowel Amsterdam als Rotterdam staan momenteel in de middenmoot op de ranglijst met 14 punten uit 17 gespeelde wedstrijden.

Den Bosch, de ploeg die in de ranking van de Dutch Basketball League één plek boven Rotterdam en Amsterdam staat neemt het zondag op tegen koploper Donar en door dat gegeven is de kans groot dat de winnaar van de ontmoeting tussen de hoofdstad en de havenstad goede zaken kan doen in de stand.

Apollo verloor afgelopen weekend met 82-52 van lijstaanvoerder Donar. De week daarvoor boekte het een mooie overwinning tegen Weert. De ploeg hoopt het goede spel uit die wedstrijd zaterdag voort te kunnen zetten tegen Rotterdam

De toegangsprijs voor dit duel is € 10,-. Voor dit bedrag zie je de beste basketballers van Amsterdam in een hoogstwaarschijnlijk sensationeel duel van dichtbij in actie.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Apollo Event

Lees ook: Voorbeschouwing: VOC gaat op bezoek bij Venlo