Apollo toont ondanks verlies weer wat Amsterdamse bravoure
Aanvoerder Van der Horst. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Door: Rik Verkaik

De basketballers van Apollo Amsterdam zijn er zaterdagavond in de Dutch Basketball League niet in geslaagd te stunten tegen de nummer 2 Landstede. De Amsterdamse basketbal ploeg van trainer Patrick Faydherbe en zijn assistent Peter van Paassen verloor thuis in de Apollohal in Amsterdam-Zuid met 74-89 van Landstede.

Amsterdamse bravoure

Ondanks de nederlaag en het betere spel van Landstede in het overgrote deel van de wedstrijd kon het publiek in Zuid ook weer eens genieten van een stukje Amsterdamse vechtlust en bravoure.

J.T. Joho

Landstede imponeerde voor de rust vooral via de snelle en technische Amerikaanse forward speler J.T. Joho die vaak aan de basis stond van snel combinatiespel wat leidde tot menig Zwolse treffer.

Wederopstanding

Werd er tot de rust niet kort genoeg gedekt door Apollo en was er geen antwoord op het snelle combinatiespel van Landstede, na de rust gooide Apollo de schroom van zich af en knokte zich na een 30-46 ruststand terug tot 7 punten achterstand, 49-56. Met name Aron Royé, Hicham Kherazzi en Dimeo van der Horst stonden aan de basis van deze wederopstanding maar ook het collectieve optreden van de ploeg zorgde voor vreugde bij het Amsterdamse publiek.

Op de voorgrond de boomlange Landstede ‘reus’ Nick Oudendag.

Olaf Schaftenaar

Tot 60-67 hield Apollo de spanning in de wedstrijd maar onder meer door een aantal prachtige afstandsschoten van Landstede-speler Olaf Schaftenaar liepen de Zwollenaren uiteindelijk uit tot een 74-89 overwinning.

Concurrentie

Doordat concurrent Aris Leeuwarden tegen een duur verlies aanliep bij hekkensluiter Weert doen de Amsterdammers nog volop mee in strijd om de zesde plek in de Dutch Basketball League. Landstede blijft door de overwinning op de tweede plek van de ranglijst staan. De ploeg uit Zwolle heeft 5 punten minder dan koploper Donar en 2 punten voorsprong op nummer 3 Leiden.