Apollo namens Nederland naar kwartfinale FIBA 3x3 WK in Nantes
Archieffoto van de Apollohal. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Apollo namens Nederland naar kwartfinale FIBA 3×3 WK in Nantes

Team Apollo, de basketballers die Nederland vertegenwoordigen tijdens het FIBA 3×3 WK in Nantes hebben de kwartfinale bereikt. De Orange Lions wonnen in Frankrijk van Zuid Korea, USA, Indonesië en Nieuw Zeeland. Woensdagmiddag om 16:00 uur nemen de oranjehemden het tijdens de kwartfinale op tegen Rusland. Bij winst speelt de ploeg ook de halve finale en als die wordt gewonnen dan staat ook de grote finale op het programma. De wedstrijden worden via een livestream uitgezonden via de facebook-pagina van Apollo Amsterdam.

TOKYO

Onlangs maakte het IOC bekend dat het 3×3 Basketbal vanaf 2020 op het programma zal staan tijdens de Olympische Spelen.

EK op het Museumplein

Deze zomer, van 7 tot en met 9 juli, vindt het EK voor 3×3 basketbal plaats op het Amsterdamse Museumplein. De beste 3×3 basketballers uit Europa strijden dan om de Europese titel van de grootste urban teamsport. De Nederlandse 3×3 mannen maken kans op de titel. In 2016 won Oranje de bronzen plak. In 2019 vindt ook het WK plaats in Amsterdam.

Zomerprogramma

Apollo Amsterdam startte onlangs een 3×3 traject waarmee de Amsterdamse club zich in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond, ook gaat richten op 3×3 basketbal. Apollo Amsterdam ziet 3×3 basketbal als een nieuw essentieel onderdeel van het basketbalaanbod van de club. Met het 3×3 zomerprogramma erbij biedt Apollo nu het hele jaar door basketbal aan de fans, spelers en sponsoren aan. Hierdoor kan de basketbalclub Apollo en de sport bekender maken binnen de Amsterdamse community én bij het Nederlandse publiek. Apollo Amsterdam en kledingsponsor Oqium zullen de beste 3×3 teams kleden tijdens de binnen- en buitenlandse toernooien deze zomer.

vrijetijdamsterdam.nl