Apollohal
Archieffoto: vrijetijdamsterdam.nl

De basketballers van Apollo zijn er donderdagavond in de halve finale van de beker niet in geslaagd te stunten. De Amsterdammers verloren in de Apollohal met 60-93 van Donar.

Op enkele momenten in de wedstrijd na, was Donar simpelweg een maatje te groot voor de Amsterdammers. De ploeg uit Groningen beschikt over een aantal buitenlandse routiniers.

De beginfase was direct voor de Groningers, die binnen no time op een 0-7 voorsprong kwamen. Hierna was met name Stefan Mulder voor Apollo lekker op dreef. Mulder boog met drie driepunters op rij de achterstand om naar een 9-7 voorsprong voor Apollo.

Tot 14-14 kon Apollo nog lekker meekomen met het spel van Donar, maar hierna leed de ploeg maar liefst vijf keer balverlies, waardoor de kwalitatief sterke Groningers uit konden lopen tot 20-34. Reden voor oud-international en Apollo-coach Patrick Faijdherbe om een time out aan te vragen.

Donar bleef ook na de time-out de betere ploeg. Met name de forse Donar-speler Lance Leter dirigeerde in een hoog tempo het spel voor Donar en de Kroatische Drago Paśalić liet zien over een venijnige techniek te beschikken.

In de slotfase van de wedstrijd trakteerde de Groningse ploeg het publiek nog op enkele hoogstandjes.

Uiteindelijk eindige het duel in 60-93 in het voordeel van Donar.

Dinsdag staat de return in Groningen op het programma. Tussendoor op zaterdag staat voor Apollo de belangrijke competitiewedstrijd tegen Aris Leeuwarden op het programma. Deze wedstrijd is van belang in de strijd om deelname aan de play-offs aan het einde van de competitie.

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting