Apollo boekt verdiende zege in Noord-Hollands onderonsje
De Apollohal. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Apollo boekt verdiende zege in Noord-Hollands onderonsje

De basketbalploeg van Apollo Amsterdam heeft zaterdagmiddag in de Dutch Basketball league uitstekende zaken gedaan. In Zuid won de selectie van oefenmeester Patrick Faijdherbe in de hoogste basketbalcompetitie van Nederland met 85-69 van promovendus Den Helder Suns.

Noord-Hollands onderonsje

In het Noord-Hollandse onderonsje konden de bezoekers tot en met het eerste kwart goed meekomen en was het doelpuntenverschil nog minimaal, 22-20. Daarna kwam de overwinning voor de Amsterdammers niet meer in gevaar en werd het onder het toeziend oog van het eigen publiek 85-69 in het voordeel van de ‘zwart/witten’.

Apollo boekt verdiende zege in Noord-Hollands onderonsje
Apollo Amsterdam tegen Den Helder Suns.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Opvallend

Apollo speelde verfrissend en opvallend waren een aantal nieuwe gezichten. Akeel Eduardo en Rens van Ravensteijn zijn overgekomen van BSW Weert uit Limburg. Berend Weijs en Michael Madanly maakte de overstap van de Landslake Lions naar Amsterdam.

16-jarige super talent

Het 16-jarige super talent Tristan Enaruna verscheen bij Apollo binnen de lijnen. De jongeling werd onlangs op het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 16 jaar uitgeroepen tot één van de beste vijf spelers van het toernooi. Volgens vele kenners gaat het megatalent een glansrijke toekomst tegemoet. Naast Enaruna maakte ook de jonge spelers Lucas Faijdherbe en Mack Bruining hun opwachting in de Apollohal.

Boyd van der Vuurst

Niet alleen talenten bij de Amsterdammers maar ook bij de gasten. Den Helder-coach Peter van Noord gunde onder andere speeltijd aan de 18-jarige Boyd van der Vuurst en de 17-jarige Nick Thran. Van der Vuurst was in de beginfase verantwoordelijk voor een aantal mooie rake afstandsschoten.

Apollo boekt verdiende zege in Noord-Hollands onderonsje
Den Helder-coach Peter van Noord geeft uitleg aan zijn ploeg tijdens een time-out.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ranking

Door de zege en de resultaten in de andere wedstrijden van de competitie staat Apollo Amsterdam er nu uitstekend voor op de vierde plek met zes punten uit vier duels. Het volgende competitietreffen van Apollo Amsterdam is op zondag 05 november om 14:00 uur. Dan speelt de ploeg uit Amsterdam Zuid tegen Zwolle.

vrijetijdamsterdam

PS Heeft u weleens een kijkje genomen op onze pagina sport?