R8G e-Sports-simraceteam en Acer starten samenwerking

R8G e-Sports-simraceteam en Acer starten samenwerking
Willekeurige foto via Pixaby door Nolde

Het R8G e-Sports-simraceteam en Acer bundelen de krachten. Acer is een Taiwanese electronicaproducent. Het is een van de vijf grootste bedrijven ter wereld in de verkoop van merk-pc’s. Het R8G e-Sports-simraceteam, werd onlangs gelanceerd door Formule 1-coureur Romain Grosjean. Als onderdeel van de overeenkomst wordt Acer officieel partner met haar premium gamingmerk Predator. Dit nieuws werd kenbaar gemaakt middels een persbericht.

Professionele simrace-stoelen

Het recent opgestarte R8G e-Sports-simraceteam van de Formule 1-coureur heeft de ambitie om een belangrijke rol te gaan spelen in de wereld van het online racen. Onderdeel van de samenwerking is dat alle professioneel gemaakte simrace-stoelen zullen worden uitgerust met de allernieuwste, ultramoderne pc’s, accessoires en monitoren van Predator. Achterliggende gedachte is om hiermee zoveel mogelijk overwinningen mee binnen te slepen. Onderdeel van de nieuwe samenwerking is ook het maken van exlcusieve content en originele live-ervaringen om zo mamixaal als mogelijk in aanraking te komen met de nieuwe fan community.

Prestaties en hoge snelheid

De exclusieve stoeltjes van het R8G e-Sports-team worden aangedreven door de krachtige Predator Orion 5000 pc’s, bliksemsnelle Predator-gamemonitoren en gadgets. Mede dankzij de speciale functies zoals koeltechnologie maken de Predator pc’s het mogelijk de beste prestaties en de hoogste snelheid te leveren. Daarnaast zijn de stoeltjes uitermate geschikt om races in het voordeel van de R8G bestuurders te beslissen.

BMW SIM 120 Cup

Romain Grosjean maakte zijn officiele debuut in het simracen gedurende de BMW SIM 120 Cup, aanstaande zondag 10 mei 2020. “Het lanceren van mijn simraceteam is een moment om trots op te zijn, omdat ik een passie heb voor autosport, innovatie en graag nieuwe uitdagingen aanga”, aldus de snelheidsmaniak in het persbericht.

Grosjean vervolgt: “Het belangrijkste doel van het R8G-simraceteam is om coureurs te op te leiden die de potentie hebben om echt te gaan racen, wat natuurlijk een enerverend vooruitzicht is. We zijn er trots op dat we met Predator de allerbeste game-uitrusting aan boord hebben om zo de allerbeste te worden in simracen, terwijl we intussen de kloof dichten tussen de virtuele en de echte racewereld.”

VTA Lifestyle

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Sebastiaan Bleekemolen: “Iedereen kan hier rijden in Ferrari’s, Lamborgini’s en Formule RP1’s