Duurzame initiatieven Amsterdam: workshop schone lucht
GGD Gebouw. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Duurzame initiatieven Amsterdam: workshop schone lucht

De Gezonde Stad in Amsterdam laat er geen gras over groeien. De stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken en houden organiseert woensdagochtend 23 januari een workshop/bijeenkomst over een schonere lucht in Amsterdam. De ochtend wordt georganiseerd in het kader van het Europese luchtkwaliteit onderzoeksproject ClairCity.

De Gezonde Stad, bestaande uit een community van Amsterdammers en andere koplopers uit de stad die duurzame initiatieven, projecten en events ondersteunen behandelen tijdens de speciale avonden onder meer vragen zoals ‘wilt u een schonere lucht in Amsterdam?’ en ‘heeft u behoefte aan een betere leefomgeving in uw buurt?’ Personen die daar ideeën over hebben hoe dit zou moeten of zou kunnen worden van harte uitgenodigd voor de duurzame avond. Samen met de andere deelnemers worden scenario’s gemaakt voor een fijnere stad.

‘Met de resultaten uit de bijeenkomst gaan de modelleurs van ClairCity vervolgens aan het rekenen. Ze rekenen uit wat het effect is van de gekozen maatregelen op de luchtkwaliteit in Amsterdam. De scenario’s en hun effecten zullen vervolgens aan beleidsmakers in Amsterdam worden voorgelegd.

Voor de workshop is geen voorbereiding of specifieke kennis nodig. Iedere mening telt mee! Aan het begin van de workshop geven we een korte presentatie over de huidige luchtkwaliteit en het beleid in Amsterdam en leggen we uit hoe we de scenario’s gaan maken’, aldus de organisatie van het lifestyle evenement in Amsterdam.

Meer informatie

Het duurzame event vindt plaats op woensdag 23 januari 2019, start om 09:30 uur en duurt tot 12:30 uur. Locatie van de bijeenkomst is de GGD gelegen aan de Nieuwe Achtergracht 100 in Amsterdam. Inschrijven kan door een mail te sturen naar claircity@trinomics.eu.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog met nieuws over duurzame initiatieven in Amsterdam