START PREVENTIEPROGRAMMA PSYCHISCHE AANDOENINGEN

START PREVENTIEPROGRAMMA PSYCHISCHE AANDOENINGEN VOOR JEUGD VAN 0 TOT 25 JAAR

Preventie is bewezen effectief, laten we daarom niet afwachten, maar investeren. In aanloop naar het debat in de Tweede Kamer over preventie, pleit GGZ Nederland voor een preventieprogramma psychische aandoeningen en verslaving voor kinderen en jeugdigen, onder regie van gemeenten en zorgverzekeraars. Dat heeft de GGZ bekend gemaakt.

“Veel psychische aandoeningen komen tot ontwikkeling in de leeftijd tot 25 jaar. We willen kinderen een gezonde start in het leven geven. Nederland kent al een goed werkend vaccinatieprogramma, hoe mooi is het om dit uit te breiden naar systematische en gerichte preventie van psychische aandoeningen en verslaving”, aldus de GGZ.

“GGZ Nederland nodigt gemeenten en zorgverzekeraars uit om het gesprek te starten over een preventieprogramma psychische aandoeningen voor jeugd van 0 tot 25 jaar.

Op 17 mei spreekt de Tweede Kamer in een debat met minister Bruins en staatssecretaris Blokhuis over onder meer preventiebeleid en verslavingszorg. In een brief aan Kamerleden vraagt GGZ Nederland om steun van het ministerie van VWS en Kamerleden voor de wens tot ontwikkeling van een preventieprogramma psychische stoornissen voor kinderen en jeugd”, laat de http://www.ggznederland.nl/GGZ tenslotte weten.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Voorkomen of verminderen depressie via behandelingen internet