Pakhuis de Zwijger doet boter bij de vis

Pakhuis de Zwijger doet Boter bij de vis
Pakhuis de Zwijger doet Boter bij de vis. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Pakhuis de Zwijger doet Boter bij de vis

Maandag 11 december staat bij Pakhuis de Zwijger een nieuwe editie van ‘Als warme broodjes’ op het programma. Tijdens ‘Als warme broodjes’ gaan ze bij Pakhuis de Zwijger ‘aan de keukentafel’ in gesprek met zoet- en zoutwatervissers, ondernemers én de mensen achter de regelgeving van (duurzaam) vissen.

De Speld

Bij elke editie van ‘Als Warme Broodjes’ is er een persoonlijke noot. Tijdens die persoonlijke noot wordt een column voorgedragen van Peter Buurman. Peter schrijf voor de Speld. De Speld is een satirisch online nieuwsmagazine opgericht in 2007 door Melle van den Berg en Jochem van den Berg. Het is daarmee vergelijkbaar met The Onion, dat in de Verenigde Staten wordt uitgegeven. De redactie is gevestigd in Amsterdam.

Gasten

Ze spreken deze editie onder meer met Hendrik Kramer. Zijn boot is onderdeel van Masterplan Duurzame Visserij. Maar waarom is zijn boot duurzaam? En hoe ziet zijn leven op zee eruit? Daarna wordt Koen Dil, eigenaar van het bedrijf Dilvis, waar hij handelt in zoetwatervis, aan de tand gevoeld. Wie kopen zijn vis, en wat zijn de voordelen van ? Tot slot schuift Kees Verbogt aan. Bij het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit houdt hij zich bezig met regelgeving. Hoe werkt beleid in de praktijk?

Vissersvloot en Food Battle

Waar koop je nou goede en verantwoorde vis? Brita Trapman werkt bij de Nederlandse Vissersbond en licht kort toe waar je op moet letten. Daarnaast leidt ze kort in hoe de Nederlandse vissersvloot er uit ziet. Tijdens deze editie van de Food Battle gaan twee ondernemers met elkaar de strijd aan en proberen jou te overtuigen van hun idee.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd evenement:

NLIngenieurs congres