GGD START AMSTERDAMSE AANPAK VALPREVENTIE ‘LAAT JE NIET VALLEN’

YouTube credits: dvd Venlo / the YNC.com 

GGD START AMSTERDAMSE AANPAK VALPREVENTIE ‘LAAT JE NIET VALLEN’

De GGD Amsterdam is zaterdag 17 februari gestart met de Amsterdamse Aanpak valpreventie ‘Laat je niet vallen’. Het afgelopen jaar vielen in de stad maar liefst 38.000 65-plus senioren. Dit is voor de gezondheidsorganisatie in Amsterdam aanleiding om in actie te komen en het aantal incidenten terug te dringen. Dat maakte de GGD bekend via haar eigen website.

Een einde aan de zo gekoesterde zelfstandigheid

Het letsel dat mensen kunnen oplopen na een valincident, maakt vaak een einde aan de zo gekoesterde zelfstandigheid. Daarmee hebben valincidenten een enorme impact op iemands kwaliteit van leven. Maar mensen moeten zich er ook van bewust zijn dat ze er zelf iets aan kunnen doen. ‘Laat je niet vallen’ is een oproep van de GGD aan ouderen om in actie te komen.

Fysiotherapeuten gaan valpreventietrainingen geven

Met deze campagne wil de GG0D meer aandacht vragen voor het thema en mensen ook verleiden tot actie over te gaan. Welke actie nodig is, verschilt van persoon tot persoon.

De aanpak start in twee gebieden Buitenveldert en Oud-Noord. Fysiotherapeuten gaan hier valpreventietrainingen geven. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals apk-keuringen voor de rollator, er is aandacht voor het gezichtsvermogen en ook hoe je duizeligheid – vaak een gevolg van medicatie – kunt voorkomen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Behandelprogramma LEFF voor kinderen met obesitas een succes