foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft zaterdag 21 januari 2017 het startsein gegeven voor de E-healthweek 2017. Tijdens deze gezonde week kan iedereen laagdrempelig kennismaken met verschillende e-healthtoepassingen. Van de ruim 140 organisaties die er meedoen wordt Amsterdam vertegenwoordigd door de GGD in  Amsterdam. De GGD biedt diverse e-healthtoepassingen en Amsterdammers krijgen de kans om deze te zien en te ervaren.

SPIRO App

Eén van die toepassingen komt van de artsen van de Soa-polikliniek GGD Amsterdam. Zij nemen geïnteresseerden tijdens een interactieve workshop mee in de ontwikkelingen op digitaal gebied rond de begeleiding van mensen met syfilis. De lancering van de SPIRO-app vindt gelijktijdig plaats. Deze app is bedoeld voor (ex)patiënten met syfilis. Met de app kan men op een veilige, persoonlijke plek alle uitslagen bijhouden. Doordat de syfilis-uitslagen zelf bij te houden zijn, kan een patiënt samen met de arts een duidelijk beeld scheppen van de infectie en het verloop van de behandelingen.

Slaapproblemen

Havo de Hof, een Amsterdamse Gezonde School, organiseert op 24 januari 2017 samen met de GGD Amsterdam een minicongres over slapen. Deskundigen presenteren onder meer cijfers en geven informatie over hoe jongeren slapen, slaapproblemen en de effecten op gezondheid, concentratie en leervermogen.

Overige activiteiten

Ook wordt er onder meer online aandacht besteed aan (on)gezond gewicht en zelfredzaamheid.

Meer informatie over dit evenement vind je op de site van de E-healthweek.

vrijetijdamsterdam.nl