Blog: Amsterdam Dance Event 2021
Metropole orkest tijdens ADE 2018. Foto credits: Laura Jacobs

Het Amsterdam Dance Event 2021 vindt plaats van 13 tot en met 17 oktober. Via dit blog lees je welke berichten we over ADE 2021 hebben gepubliceerd. Voor het hele programma  verwijzen we je naar de officiële website van ADE.

16 oktober

Toffe beelden: ADE zaterdag op Instagram

Amsterdam stond zaterdag in geel/zwarte vuur en vlam tijdens ADE dag 4. Vrije Tijd Amsterdam ging op zoek naar toffe beelden op Instagram. Bekijk ze hier.

15 oktober

NDSM-terrein in Noord overspoeld met danceliefhebbers

Het NDSM-terrein overspoelde vrijdag met zwart/gele dance fanatiekelingen. In de NDSM Loods, tot voor kort gebruikt als Coronapriklocatie, klonken de beats van DGTL. Even verderop, op de stenen van de NDSM-werf, genoten bezoekers zichtbaar van het vrolijk ogende Into the Woods festival. Beide evenementenorganisaties organiseren zaterdag weer een nieuwe ‘zwart/gele’ dance editie. Lees meer..

14 oktober

Tweede dag ADE barst los in Amsterdam

In Amsterdam is donderdag de tweede dag van het Amsterdam Dance Event begonnen. Op verschillende locaties geven de beste dj’s acte de présence. Ondanks Corona weten ravers uit allerlei verschillende landen de dansvloer te bereiken. Lees meer..

14 oktober

In beeld: Top 100 DJs Awards presented by AMF

Woensdagavond vond in de AFAS Live de Top 100 DJs Awards presented by AMF plaats. We publiceerden de leukste foto’s.

13 oktober

Staande ovatie en kneiterhard applaus voor Weval & Metropole Orkest

Een staande ovatie, kneiterhard applaus en positief gefluit na afloop van het ADE optreden van Weval & Metropole Orkest onder leiding van componist Jochen Neuffeur in de Melkweg Amsterdam. Het uur daarvoor genoten bezoekers in de Rabozaal intens van de zang- en muziekkunsten van het elektronische Wevalduo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers in combinatie met het Metropole Orkest. Lees meer..

13 oktober

David Guetta voor tweede keer populairste DJ ter wereld

Woensdagavond tijdens ‘Top 100 DJs Awards presented by AMF’ in de AFAS Live is David Guetta (53) opnieuw uitgeroepen tot populairste DJ ter wereld. Het is de tweede keer op rij dat de Fransman wordt verkozen tot nummer 1 DJ van de wereld. Maar liefst 1.3 miljoen fans brachten hun stem uit. Lees meer..

13 oktober

Bij Awakenings maken dag en tijd helemaal niks uit

Bij Awakenings spelen dag en tijd geen rol. Die conclusie kunnen we wel trekken na een kort bezoekje aan de Westergasfabriek in Amsterdam. Nadat woensdagmiddag om twee uur de deuren van de befaamde gashouder waren opengegaan, stroomde de evenementenlocatie rond vier uur al bijna helemaal vol met uitzinnige feestgangers. Lees meer..

12 oktober

GAY DANCE EVENT TER ONDERSTEUNING LHBTI+ COMMUNITY

Leuk nieuws uit de gay-scene! Onder de GDE / ADE vlag worden er vele dance events voor LHBTI+ publiek georganiseerd. Lees meer..

08 oktober

Amsterdam Dance Event maakt programma compleet

Het Amsterdam Dance Event 2021 heeft samen met clubs en festivalorganisatoren, meer dan 350 ADE Festival en Arts & Culture evenementen op 140+ locaties bevestigd. Lees meer..

01 oktober

ALDA en DJ Mag kondigen alternatieve award show aan

DJ Mag en ALDA maken dit jaar weer bekend wie de beste dj van de wereld is. De bekendmaking vindt plaats in de AFAS Live. Lees meer..

30 september

Groot aantal events ADE Festival gaan door

Met het verplaatsen van meer dan 350 geplande evenementen naar de dag en avond, keert het Amsterdam Dance Event weer terug in fysieke vorm. In samenwerking met de gemeente, clubeigenaren en festivalorganisatoren heeft ADE de mogelijkheden om overdag te programmeren onderzocht. De organisatie is opgelucht dat het overgrote deel van het festival bevestigd is. Lees meer..

15 september

ADE bereidt zich voor op doorgang festival

Ondanks de gister aangekondigde corona maatregelen, waaronder het sluiten van horeca in de nacht, kan het ADE festival plaatsvinden van 13 t/m 17 oktober. Dat laten ADE directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis weten. Lees meer..

14 september

Directie ADE verbijsterd na oproep Hugo de Jonge

Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis, de tweekoppige directie van Amsterdam Dance Event, zijn verbijsterd na de uitlatingen van minister Hugo de Jonge, zoals deze in de uitzending van Op1 naar voren kwamen. Lees meer..

13 juli

PAUL KALKBRENNER TIJDENS ADE 2021 IN AFAS LIVE

Op zaterdag 16 oktober komt de Berlijnse DJ en producer Paul Kalkbrenner met zijn Episode One concertreeks naar de AFAS Live tijdens het Amsterdam Dance Event. Voorafgaand aan de volledig nieuwe liveshow zal er ook een speciale screening te zien zijn van de cultfilm ‘Berlin Calling’, waarin Kalkbrenner de hoofdrol speelt. Lees meer..

6 juli 2021

ADE lanceert nieuw Arts & Culture programma

Amsterdam Dance Event 2021 lanceert haar gloednieuwe Arts & Culture-programma, waarin bezoekers de kruisbestuivingen tussen dance cultuur en kunst kunnen ontdekken met een programma dat verspreid is door Amsterdam. Onder de eerste bevestigde samenwerkingen bevinden zich onder meer Nelly Ben Hayoun, Helena Basilova, een artist-in-residency programma met Nxt Museum en meer. Lees meer..

15 juni 2021

Eerste sprekers ADE Pro bekend gemaakt

Met het recente groen licht voor grootschalige evenementen door de Nederlandse overheid, zal 13 t/m 17 oktober 2021 officieel de terugkeer van ADE naar thuisbasis Felix Meritis in Amsterdam markeren. De eerste sprekers voor de ADE Pro conferentie zijn vandaag bekend gemaakt. Lees meer..

3 juni 2021

Secret Project komt naar ADE voor eerste Europese editie ooit

Leuk nieuws voor fans van Secret Project. Na het succes van de uitverkochte editie in Miami op 30 april en 1 mei, steekt Secret Project voor het eerst de Atlantische oceaan over. Tijdens Amsterdam Dance Event is op 16 oktober de unieke industriële omgeving van het Hembrugterrein in Amsterdam/Zaandam het decor voor het grootste underground evenement tijdens ADE. Lees meer..

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam