Zenuwslopende spelshow BankGiro Loterij The Wall keert terug op TV
Photocredits: Talpa TV

Zenuwslopende spelshow BankGiro Loterij The Wall keert terug op TV

‘SUCCESVOL EERSTE SEIZOEN LEIDT NAAR NIEUWE REEKS AFLEVERINGEN’

Talpa Network van John de Mol is niet te stoppen. Nadat de ene na de andere ‘grote vis’ op het gebied van presenteren wordt binnen gesleept heeft het media bolwerk via haar eigen website nieuw programma nieuws bekend gemaakt. BankGiro Loterij The Wall keert terug bij SBS6 met een tweede seizoen.

De 12 meter hoge muur met onderaan uiteenlopende geldbedragen, groene en rode ballen die het verschil maken tussen winst of verlies, kennisvragen, een achtbaan van emoties en een koppel dat elkaar door-en-door denkt te kennen. Deelnemers proberen tijdens het programma dat onder leiding staat van presentator Winston Gerschtanowitz, met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en een flinke dosis geluk, geldbedragen bij elkaar te spelen waarmee ze kans maken om als miljonair de studio te verlaten. Deze zenuwslopende spelshow is vanaf 13 januari wekelijks te zien om 20:30 uur.

Het eerste seizoen werd door Nederland met open armen ontvangen

Het eerste seizoen werd door televisiekijkend Nederland met open armen ontvangen en scoorde meer dan een miljoen kijkers. In het tweede seizoen strijden de kandidatenkoppels opnieuw voor zoveel mogelijk geld. De enorme bedragen, de snelheid en onvoorspelbaarheid van de vallende ballen drijft de kijker naar het puntje van zijn stoel.

Het koppel beantwoord vijf vragen

Hoe het spel werkt? In de eerste ronde van het spel beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs een twaalf meter hoge muur met pinnen omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voordat de ballen in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, dan worden de bedragen bij het prijzengeld opgeteld. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht. Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt de kandidaat uit deze afgesloten ruimte voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door een contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen, of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn of haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld? En hoe reageren beide spelers wanneer ze elkaar weer onder ogen komen en duidelijk wordt welke keuze is gemaakt?

BankGiro Loterij The Wall is een internationale megahit

BankGiro Loterij The Wall is een internationale megahit en is inmiddels in 45 landen te zien. In de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk is het uitgegroeid tot de absolute nummer één spelshow. BankGiro Loterij The Wall wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland. In het spelprogramma is aandacht voor het werk van culturele partners van BankGiro Loterij, zo worden er vragen gesteld over cultuur en zijn er tijdens het programma prijsuitreikingen van de BankGiro Loterij te zien. Het publiek en de kandidatenkoppels bestaan uit BankGiro Loterij deelnemers.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf 13 januari van 20.30 – 21.30 uur.

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2018 een bedrag van 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Armin van Buuren’s paradepaardje 6 weken voor aanvang al uitverkocht

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting