Documentaire Missie NS maandag op NPO2
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Maandag 22 juni om 20.00 uur bij NPO2 is de documentaire ‘Missie NS’ voor het eerst op tv te zien. Regisseur Catherine van Campen volgde met camera ruim een jaar collega’s dwars door het hele bedrijf. De beelden vormen een groot contrast met de huidige situatie. Te zien zijn volle treinen en de inzet van NS om reizigers een fijne reis te bezorgen. Dat werpt zijn vruchten af. Dat schrijft de NS.

Recordaantal reizigers

Op hetzelfde moment als de première van de documentaire op het Nederlands Filmfestival in september 2019 vervoert NS een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers. Ook de klanttevredenheid zit in de lift. Aan het begin van de huidige NS-concessie in 2015 geeft 75% van de NS-reizigers een 7 of hoger. In 2019 is dit een record van 89%. Nu rijden de treinen bijna leeg rond en gaan de stationswinkels stap voor stap weer open.

Nederlands Film Festival

Op zondag 29 september ging de documentaire Missie NS van regisseur Catherine van Campen in première tijdens het Nederlands Film Festival (NFF). President-directeur Roger van Boxtel destijds: “De documentaire toont de inspanningen van collega’s op de trein, het station en kantoor om de reiziger blij en tevreden te houden.

“De film houdt ons allemaal een spiegel voor. Deze documentaire laat NS en Nederland zien zoals het is, met alles wat mooi is en schuurt. Nooit eerder kreeg een filmploeg de volledige vrijheid om binnen NS te filmen. Dat was spannend. Ik ben er trots op dat we dit hebben gedurfd”, vertelt Bartho Boer, directeur Communicatie & Corporate Affairs NS. Op station Utrecht Centraal draaide de documentaire tot en met zaterdag 5 oktober 2019 in de NFF Pop Up Bios. Ook was de documentaire in verschillende bioscopen te zien.

Over Missie NS

Missie NS is een film van regisseur Catherine van Campen die eerder genomineerd werd voor een Gouden Kalf voor Garage 2.0 en Kids & Docs – Drona & ik. De documentaire Missie NS werd geproduceerd door Witfilm in samenwerking met KRO-NCRV.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd: Bereikbaarheid NS tijdens zomer vol werkzaamheden

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting