Start kaartverkoop ‘Dag van de Architectuur Amsterdam’

Start kaartverkoop 'Dag van de Architectuur Amsterdam'
Foto: vrijetijdamsterdam

Start kaartverkoop ‘Dag van de Architectuur Amsterdam’

Deze week is de kaartverkoop gestart voor de ‘Dag van de Architectuur Amsterdam’ 2017. Op zondag 18 juni zal deze speciale dag neerstrijken in het gebied Amstelkwartier en omgeving, een gebied dat volop in ontwikkeling is.

Beperkte plaatsen

Tal van gebouwen zullen op deze dag hun deuren openen die normaal voor bezoekers gesloten blijven. Voor het bezoeken van de opgestelde gebouwen, de lezingen, wandelingen, fietstochten en boottochten zijn er beperkte plaatsen beschikbaar en is het dit jaar verplicht om te reserveren.

Een greep uit de gebouwen

Onder meer de Rembrandt Tower, met 150 meter de hoogste wolkenkrabber van Amsterdam, de Amstelloft, één van de tien genomineerden van de Amsterdamse Architectuurprijs 2017, Lofts aan de Amstel en het hoofdkantoor van Waternet zijn deze dag te bezichtigen.

In de stemming komen

Om alvast in de stemming te komen, kan je dit weekend al speciale architectuur bewonderen. Kleiburg, de winnaar van de EU Mies van der Rohe Award 2017 houdt zaterdag 20 mei open dag. Tussen 11:00 uur en 15:00 uur zullen architecten en initiatiefnemers aanwezig zijn en geven zij elk half uur een rondleiding. Bezoekers dienen zich een kwartier van te voren te verzamelen bij de grote onderdoorgang. De organisatie laat weten dat aanmelden gewenst is maar niet verplicht. Aanmelden kan via e-mail naar mies@architects.nl.

vrijetijdamsterdam.nl