De cast van My Fair Lady. Foto: Jill Weimar

“Het was een fantastische voorstelling echt een staande ovatie”

In het Koninklijk Theater Carré heeft maandagavond onder het toeziend oog van menig bekende Nederlander de première van de beroemde musical My Fair Lady plaats gevonden.

Kapot knuffelen

“Het was een fantastische voorstelling. Echt een staande ovatie”, aldus de verslaggever van SBS shownieuws direct na afloop voor de camera van Shownieuws waar ze ook meteen met Chris Tates en Esmée Dekker van de cast sprak. “Dit is echt vers van de pers. Ik ben zo trots op deze vrouw. Als het mijn dochter was zou ik er helemaal kapot knuffelen. Ga ik ook doen”, aldus een dolenthousiaste Chris Tates na afloop over Esmée Dekker die ook in de zevende hemel leek te zijn. “Het was geweldig. Echt magisch”, was de reactie van Esmée tegen Shownieuws, op onder meer de reacties dat ze het goed had gedaan en fenomenaal had gezongen.

Zeg ‘ns Aaa

Sjoukje Hooymaayer, bekend van Zeg ‘ns Aaa, keerde zondagavond na jaren van afwezigheid weer terug op het toneel. Sjoukje speelt de rol van Mrs. Higgins. De rol van Eliza Doolittle wordt vertolkt door Esmée Dekker. Na rollen in de klassiekers De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en A Chorus Line heeft Esmée met de rol van Eliza Doolittle nu voor de eerste keer een hoofdrol. Chris Tates speelt professor Higgins, Alfred van den Heuvel speelt Kolonel Pickering en tot slot is Han Oldigs te zien als Alfred Doolittle.

André van Duin

Ook André van Duin was vol lof. “Ik heb ze allemaal gezien. Met Wim Sonneveld, Paul van vliet en Tom Hoffman en weer is ie mooi. Echt een feest van herkenning.”

De voorpremière van de alom geliefde musical My Fair Lady was zondag al te zien in het Koninklijk Theater Carré, en na de galapremière van maandagavond is de musical My Fair Lady tot eind mei 2018 in diverse grote Nederlandse theaters te zien zijn. Van dinsdag 8 t/m zondag 13 mei 2018 komt My Fair Lady terug naar Carré aan de Amsterdamse Amstel.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook ons artikel ‘Stop Gendering me’. Dit artikel vind je misschien ook interessant om te lezen.

Publicatie: dinsdag 7 november, 23:00 uur