CARRÉ HAALT THE BOOK OF MORMON NAAR NEDERLAND
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

CARRÉ HAALT THE BOOK OF MORMON NAAR NEDERLAND

Amsterdam 22 november 2018 – The Book of Mormon, de Broadwayhit die alle records verbreekt, komt naar Carré. De met Tony®, Olivier® en Grammy® Awards bekroonde show is de vierde titel in de serie Broadway in Carré en is in september 2019 voor slechts een korte periode te zien in Amsterdam. The Book of Mormon volgt twee mormoonse jongens die op een zendingsmissie naar Afrika worden gestuurd. De voorinschrijving is nu geopend: via carre.nl/thebookofmormon kan men zich registreren om als eerste kaarten te kopen voor The Book of Mormon in Carré.

Sinds zijn wereldpremière in maart 2011 in het Eugene O’Neill Theatre in New York, waar het negen Tony® Awards won waaronder die voor beste musical, werd The Book of Mormon op drie continenten opgevoerd en won de show meer dan dertig internationale onderscheidingen. De musical heeft alle kaartverkooprecords verbroken in New York, Londen, Melbourne en Sydney.

De makers van de met een Emmy en Peabody bekroonde tv-serie

Trey Parker en Matt Stone zijn de makers van de met een Emmy en Peabody bekroonde tv-serie South Park (nu in het 22e seizoen) en de speelfilms South Park: Bigger, Longer & Uncut en Team America: World Police. Robert Lopez co-creëerde de musical Avenue Q en schreef mede de liedjes voor Disney’s Frozen en Coco. Hij is een van de slechts vijftien artiesten die alle vier de grote entertainmentprijzen heeft gewonnen: Emmy®, Grammy®, Oscar® en Tony® Awards.

Het script, muziek en liedteksten zijn van Trey Parker, Robert Lopez en Matt Stone. De regie is van Casey Nicholaw en Trey Parker. Nicholaw is daarnaast ook verantwoordelijk voor de choreografie. Verder tekende Ann Roth voor het kostuumontwerp, Brian MacDevitt voor het lichtontwerp, is het geluidsontwerp van Brian Ronan, de orkestraties van Larry Hochman en Stephen Oremus en zijn de muzikale leiding en vocale arrangementen eveneens van Stephen Oremus. The Book of Mormon wordt geproduceerd door Anne Garefino, Scott Rudin, Important Musicals en Sonia Friedman Productions.

De meest toonaangevende internationale producties

In de reeks Broadway in Carré worden de meest toonaangevende internationale producties exclusief in Carré gepresenteerd, in de originele Engelstalige uitvoering. In 2016 haalde Carré de musical Pippin naar Nederland. In het najaar van 2017 was het toneelstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Time gedurende twee weken te zien in een uitverkocht Carré. In maart en april 2018 werd de opvolger Sunset Boulevard gepresenteerd. Met The Book of Mormon gaat een lang gekoesterde wens van Carré in vervulling. Onder de vlag Broadway in Carré brengt het theater de Broadwayervaring naar Nederland, zodat iedereen de voorstellingen kan zien zoals ze gemaakt en bedoeld zijn.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u al een kijkje genomen in ons blog met leuke dingen te doen op 22 november 2018?

Gerelateerd artikel:

Hans Klok start woensdag in Carre Nederlandse theatervoorstellingen