Foam Fusion: driedaags festival in het teken van samenwerking
Foam fotografiemuseum vanaf de buitenkant. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Foam Fusion: driedaags festival in het teken van samenwerking

Foam organiseert op 9, 10 en 11 juni 2017 het festival Foam Fusion ter ere van het 15 jarig bestaan dat het Fotografiemuseum Amsterdam dit jaar te vieren heeft. Tijdens de drie dagen staat het museum in het teken van onderzoeken, presenteren en experimenten met verschillende vormen van samenwerking. Tijdens het hele weekend zal Foam dé ontmoetingsplek zijn voor fotografieliefhebbers met bijdragen van kunstenaars en sprekers uit zowel het binnen- als buitenland. Foam zal vanwege haar 15-jarig bestaan onder de noemer ‘Collaborate’ nog meer uiteenlopende projecten, tentoonstellingen en evenementen waarin samenwerking centraal staat organiseren.

Activiteiten

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat staan er speciale activiteiten op het programma, van verrassende presentaties en performances, tot discussies, artist talks en workshops. Deze activiteiten worden door Foam georganiseerd in samenwerking met veertig kunstenaars en culture instellingen. Eén van de artiesten is kunstenaar Richard Mosse die terug keert naar Foam voor een ‘key-note’ speach. Adam Broomberg & Oliver Chanarin zullen spreken over kunst en interactie. Dit is overigens maar een klein greepje uit de artiesten die die tijdens het festival aanwezig zullen zijn.

Opening

Op vrijdag 9 juni staat om 17:00 de feestelijke en officiële opening op het programma. Onder andere zullen dan het dansgezelschap ISH samen met kunstenaar Matthias Oostrik acte de présence komen geven.

Informatie

Voor het volledige programma en tickets ga je naar foam.org/fusion en als je op de hoogte wilt blijven van het evenement volg dan het Facebook Event dat Foam heeft aangemaakt.

Bezoek Foam Fusion

Vrijdag 9 juni, Feestelijke opening (toegang gratis) 17:00 uur – 21.00 uur.

Zaterdag 10 juni, 10:00 uur – 20:00 uur Zondag 11 juni 10:00 uur – 19:00 uur

Toegang € 5,00, passe-partout € 7,00. Museumkaart en BankgiroLoterij VIPkaart gratis.

vrijetijdamsterdam.nl