Eerste Florentine Riem Vis Stipendium naar Stefanie Moshammer
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Eerste Florentine Riem Vis Stipendium naar Stefanie Moshammer

Vanaf dit jaar is Foam gestart met het uitreiken van een stipendium ter nagedachtenis aan Florentine Riem Vis. Het stipendium bestaat uit een bedrag van € 10.000,- dat jaarlijks beschikbaar wordt gesteld voor de ontwikkeling en begeleiding van fotografisch talent. De artiest die het stipendium krijgt toegekend, mag een tentoonstelling presenteren in Foam 3h, de expositieruimte voor jong talent.

De eerste winnaar

Deze week maakte Foam bekend dat Stefanie Moshammer de eerste kunstenaar is die het stipendium krijgt toegekend en zodoende een tentoonstelling mag presenteren in Foam 3h. De tentoonstelling van Moshammer zal plaatsvinden in het najaar van 2017.

Florentine Riem Vis Stipendium
Het stipendium is door de familie van Florentine Riem Vis ingesteld. Vis was persoonlijk betrokken bij diverse culturele bedrijven en in het bijzonder bij Foam. Het stipendium zal vanaf 2017 ieder jaar worden toegekend aan een artiest met een maximum leeftijd van 35 jaar. Foam zal wereldwijd op zoek gaan naar talent met die een duidelijke eigen signatuur hebben die inhoudelijk van belang is binnen de huidige artistieke discours.
vrijetijdamsterdam.nl
PS Neem ook eens een kijkje op onze pagina-cultuur