Chloé Leenheer expositie 'Scènes van Chloé' bij VondelCS
Photocredits: 'Chloé Chanté Leenheer'

Chloé Leenheer expositie ‘Scènes van Chloé’ bij VondelCS

Tot en met 29 augustus is de expositie ‘Scènes van Chloé’ van Chloé Leenheer te zien bij VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. De fotoserie is een reeks verstilde scènes, die rechtstreeks uit een film lijken te komen en die de kijker ook even ‘stil’ laten staan.

Chloé Leenheer (29) is actrice en fotograaf. Ze was onder andere te zien in de tv-series ‘Zusjes’, ‘Het hart van Hadiah Tromp’, ‘Bluf 2’ en daarnaast als deelnemer bij Expeditie Robinson. Van jongs af aan was Chloé al gefascineerd door fotografie en de emotie die het kan oproepen. Door haar werk als actrice leerde zij zelf gevoelens vast te leggen in – soms maar – enkele shots. Het is dan ook juist het theatrale waar ze als fotograaf vaak naar opzoek gaat. Spelenderwijs regisseert zij haar modellen, wat resulteert in verstilde, tijdloze, soms dramatische, soms dromerige beelden.

Chloé Leenheer expositie 'Scènes van Chloé' bij VondelCS
Expositie ‘Scènes van Chloé’ bij VondelCS. Photocredits: ‘Chloé Chanté Leenheer’

Voor Scènes van Chloé werd Chloé geïnspireerd door haar eigen werk als actrice, maar ook alledaagse gebeurtenissen en emoties gebruikte zij voor haar beelden. Hierdoor ontstonden diverse scènes, met allemaal een esthetische eigenheid, afzonderlijk emotie en associatie. Onderdeel van de expositie is een drieluik met acteur Hans Dagelet absurdistisch geportretteerd in een tutu. Elke foto lijkt een stilstaand beeld uit een scène van een film waarvan je het complete verhaal er zelf bij mag verzinnen. Waardoor het soms bijna jammer is dat die film, niet daadwerkelijk bestaat.

Scènes van Chloé is t/m 29 augustus dagelijks van 09:30 – 18:00 uur gratis te bewonderen in het Media Café bij VondelCS.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door VondelCS en MullerVisual.

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden het volgende artikel ook interessant:

Activiteiten Pride Amsterdam 2018