Zesde Shortcutz Amsterdam Annual Awards bij EYE filmmuseum

Zesde Shortcutz Amsterdam Annual Awards bij EYE filmmuseum
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zesde Shortcutz Amsterdam Annual Awards bij EYE filmmuseum

Aankomende zondag 20 januari 2019 staat bij EYE filmmuseum de zesde Annual Awards Ceremony van Shortcutz Amsterdam op het programma. Onder de eregasten die de nieuwe generatie van Nederlands filmmakers willen inspireren bevinden zich o.a. de producent van Stanley Kubrick, Jan Harlan (The Shining, Full Metal Jacket, Eyes Wide Shut), regisseur Sacha Polak (Dirty God, Zurich, Hemel) en de vermaarde visueel kunstenaar Erwin Olaf. De presentatie wordt gedaan door Emmy-winnaar René Mioch.

Enige initiatief dat zich exclusief richt op promoten nieuw Nederlands filmtalent

Shortcutz Amsterdam is het enige initiatief in Nederland dat zich exclusief richt op het promoten van nieuw Nederlands filmtalent. Ieder jaar organiseert Shortcutz Amsterdam een andere vorm van de Annual Awards Ceremony, een prijsuitreiking waarbij de meest inspirerende filmpersoonlijkheden worden uitgenodigd om een voordracht te houden, om daarmee de nieuwe generatie Nederlandse filmmakers te inspireren.

10 prijzen voor de beste Nederlandse korte films

Tijdens de feestelijke ceremonie zullen 10 prijzen worden uitgereikt aan de beste Nederlandse korte films, in de categorieën: Beste Regisseur, Beste Documentaire, Beste Animatiefilm, Beste Experimentele Film, Beste Scenario, Beste Cameraman, Beste Postproductie, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Film. De winnaar in de laatste categorie krijgt € 15.000 aan diensten van Filmmore en Cam-a-lot (van ieder € 7.500). Cam-al-lot beloont de winnaar van de Mr Zee Beste Cameraman ook met € 2.500 aan camerahuur, en Filmmore verzorgt postproductie-diensten ter waarde van € 2.500 voor de winnaar van de Mr Zee Beste Editing-prijs.

Shortcutz was ook actief in het buitenland

Voor het tweede jaar op rij is Shortcutz Amsterdam ook in het buitenland actief geweest voor de Audience Award (de Publieksprijs). Deze prijs gaat naar de favoriete film van het publiek dat in December 2018 en januari 2019 aanwezig was bij filmvertoningen die door regionale partners over de hele wereld zijn gehouden. De winnende films in de categorieën Best Film, Best Animation, Best Documentary en Best Experimental worden in het geheel vertoond tijdens de ceremonie.

vrijetijdamsterdam.nl