Zes nieuwe films van Nederlands talent op NPO 3

Zes nieuwe films van Nederlands talent op NPO 3
Free Fight Still. Credits: Herrie.com

Zes nieuwe films van Nederlands talent op NPO 3

“Première op het Nederlands Film Festival op zondag 30 september 2018”

De zes nieuwe One Night Stand-films DÒST, FREE FIGHT, IN LIMBO, MOOI GEWEEST, TOM ADELAAR en ZOMERBROEDERS gaan in première op het Nederlands Film Festival op zondag 30 september. De films van vijfenveertig minuten zijn gemaakt door opkomende, veelbelovende en geprezen regisseurs en scenaristen. De films zijn soms aangrijpend, soms komisch en altijd origineel, actueel en betrokken. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland. De zes films worden geproduceerd in coproductie met NTR, BNNVARA en VPRO. Deze dertiende reeks is vanaf 6 oktober te zien op NPO 3.

In première tijdens de 38e editie van het Nederlands Film Festival

De One Night Stand-films gaan in première tijdens de 38e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht, dat plaatsvindt van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober. One Night Stand is een gezamenlijk initiatief van de omroepen NTR, BNNVARA en VPRO, het NPO-fonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO. De zes films worden geproduceerd in coproductie met NTR, BNNVARA en VPRO.

De laatste editie van de One Night Stand-films

Dit jaar is de laatste editie van de One Night Stand-films, vanaf volgend jaar is ‘Centraal’ de opvolger van het One Night Stand-traject. In deze zesdelige dramaserie wordt iedere aflevering gerealiseerd door een ander team van regisseurs, scenaristen en producenten. Het zijn op zichzelf staande verhalen met één overeenkomst: ze kruisen elkaar op en rondom station Rotterdam Centraal. Tijdens het schrijfproces werken de teams samen om de zes scenario’s met elkaar te verbinden, onder leiding van scenarioschrijver Mieke de Jong.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

The Killing of a Sacred Deer