Verzamelbox met de vier seizoenen van The Bridge op DVD

Verzamelbox met de vier seizoenen van The Bridge op DVD

Vanaf 16 november op DVD: de verzamelbox met de vier seizoenen van The Bridge. Sofia Helin schittert als de ongrijpbare rechercheur Sara Norén in deze iconische misdaadserie.

The Bridge is een bloedstollende serie over twee landen, gescheiden door een brug maar verbonden door criminaliteit. De stugge Zweedse Saga Norén en haar Deense collega’s Martin Rohde en Henrik Sabroe zijn door de seizoenen heen tot elkaar veroordeeld in hun strijd tegen moord, terreurdaden en milieuproblematiek. De gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op en raken al snel onlosmakelijk vervlochten met hun persoonlijke levens.

THE BRIDGE 1

Wanneer op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken een lijk gevonden wordt, dwingt deze moord de Zweedse en Deense politie tot een nauwe samenwerking. Gruwelijke gebeurtenissen blijven elkaar opvolgen… De Deense rechercheur Martin Rohde en zijn Zweedse collega Saga Norén gaan de uitdaging met frisse tegenzin aan.

THE BRIDGE 2

Een oude olietanker botst op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken. Er blijkt geen crew aan boord te zijn, wel enkele Zweedse en Deense jongeren, vastgeketend in het vrachtruim. Saga Norén krijgt de leiding over het onderzoek en neemt contact op met Martin Rohde. De geketende jongeren blijken slechts het begin van een nieuwe beklijvende race tegen de klok om een grote ramp te vermijden. Iemand wil de aandacht richten op de milieuproblematiek, en schrikt er niet voor terug om voor dat doel veel bloed te laten vloeien.

THE BRIDGE 3

Wanneer Malmö wordt opgeschrikt door een moord met een Deens slachtoffer, zal Saga Norén de handen opnieuw ineen moeten slaan met de politie van Kopenhagen. Algauw wordt duidelijk dat de moord tot in de details is uitgedacht en dat de moordenaar wilde dat ze het lichaam zouden vinden. Het begin van een reeks spectaculaire moorden, die steeds persoonlijker lijken te worden voor Saga. Zeker wanneer ze geconfronteerd wordt met haar verleden als haar moeder plotseling voor haar deur staat. De zaak komt zo dichtbij dat de vraag rijst of Saga het onderzoek nog wel kan blijven leiden.

THE BRIDGE 4

Een vrouw is gestenigd op een Deens eilandje bij de Sontbrug. Het slachtoffer is de directeur van een migratiebureau, recent verwikkeld in een deportatieschandaal. Samen met zijn Deense collega Jonas Mandrup begint rechercheur Henrik Sabroe een onderzoek naar de lugubere moord. Maar Henrik mist zijn collega en vriendin Saga, die in de vrouwengevangenis van Ystadt een straf uitzit. Ook Henriks zoektocht naar zijn verdwenen dochters wordt gefrustreerd door Saga’s gevangenschap. Maar ondanks oude wonden en nieuwe tegenslagen blijft hun speciale vriendschap bestaan.

Cast: Sofia Helin, Kim Bodnia, Thure Lindhardt, Dag Malmberg, Sarah Boberg, e.a. Bedenker: Hans Rosenfeldt, scenario: Hans Rosenfeldt, e.a. regie: Rumle Hammerich, e.a. producenten: Filmlance International & Nimbus Film.

vrijetijdamsterdam.nl