Throwback 2018: Teledoc Campus ‘Keetschoppers’

Teledoc Campus 'Keetschoppers' zondag 16 december op NPO 3
Keetschoppers. Photocredits: Teledoc Campus

Throwback 2018: Teledoc Campus ‘Keetschoppers’

Het was in 2018 een van onze leukste films om te zien: Keetschoppers, een Teledoc Campus van regisseur Lennah Koster en producent Revolver Amsterdam. En daarom de moeite waard om nog eens onder de aandacht te brengen van het Amsterdamse publiek.

Een groep van 25 bejaarde mannen vindt elkaar dagelijks bij hun clubhuis, een ijzeren keet in hun voormalige volksbuurt. Het is een simpel plekje, maar wat voor de één slechts een roestige bak staal is, is voor een ander het middelpunt in zijn leven. Even voelen zij zich weer twintig jaar als ze samen voor de keet hangen en fluiten naar passerende vrouwen of een feestje bouwen in de keet. Maar telkens als er weer iemand ziek is of overlijdt, worden ze keihard met de neus op de feiten gedrukt.

Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen met een korte documentaire de kans ervaring op te doen.

Kun je geen genoeg krijgen van leuke films? Dan tippen we je het lijstje films 2019 met leuke films die je kunt verwachten in 2019.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Amsterdam – leuke dingen doen – woensdag 5 december