Talentvolle acteur Charlie Plummer bijna te zien in Amsterdamse bioscopen

Talentvolle jonge acteur Charlie Plummer bijna te zien in Amsterdamse bioscopen

Amsterdamse filmliefhebbers kunnen vanaf 31 mei hun filmhart ophalen. Dan brengt Imagine Filmdistributie de speelfilm van Andrew Haigh met Charlie Plummer, Chloë Sevigny en Steve Buscemi op 31 mei uit in de bioscopen.

De vijftienjarige Charley Thompson is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader met tijdelijke baantjes kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start.

Charley vindt er werk bij Del, een doorgewinterde paardentrainer die met races zijn geld verdient, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Pete vandoor.

Gedurende de hele film gebeurd er van alles, gaat Charley door diepe dalen en is het de vraag of hij uiteindelijk zijn hoofd boven water kan houden.

Charlie Plummer (All the Money in the World), Chloë Sevigny (Big Love, Boys Don’t Cry) en Steve Buscemi (Boardwalk Empire, Fargo) spelen de hoofdrollen in Lean on Pete, de verfilming door Andrew Haigh (45 Years) van Willy Vlautins bekroonde roman. De coming-of-agefilm ging in Venetië in première, waar Charlie Plummer de Marcello Mastroianni Award won voor beste jonge acteur. Bij Les Arcs European Film Festival werd Lean on Pete met vier prijzen bekroond, voor beste film, acteur, regie en cinematografie. Ook de kritieken van de internationale pers zijn lovend. IndieWire: “A quiet beauty in every respect.” The Guardian: “Heartfelt and affecting.” The Hollywood Reporter: “Charlie Plummer gives a breakout performance.”

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: film nieuws in Amsterdam

Videocredits: YouTube A24