Nederlandse Reisopera zondag 2 september in het Amsterdamse Vondelpark

Nederlandse Reisopera zondag 2 september in het Amsterdamse Vondelpark
Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Nederlandse Reisopera zondag 2 september in het Amsterdamse Vondelpark

Met aria’s en songs uit Puccini’s Tosca, Korngolds Die tote Stadt en Sondheims A Little Night Music trapt de Nederlandse Reisopera zondag 2 september van 12.30 tot 13.30 uur in het Amsterdamse Vondelpark Openluchttheater het nieuwe seizoen af. Presentator van het gratis concert is Francis van Broekhuizen.

De Nederlandse reisopera reist door het hele land

De Nederlandse Reisopera reist het komende seizoen door het land met drie grote producties: Tosca van Puccini (13 okt t/m 13 nov 2018), Die tote Stadt van Erich Wolfgang Korngold (8 dec 2018 t/m 9 feb 2019) en A Little Night Music van Stephen Sondheim (16 mrt t/m 9 apr 2019).

Bezoekers zullen hoogtepunten uit producties horen

In het Amsterdamse Vondelpark Openluchttheater laten zeven zangers – Francis van Broekhuizen, Sanne Franssen, Job Greuter, Jannelieke Schmidt, Inez Timmer, Wiebe-Pier Cnossen en Anna Emelyanova – samen met pianist/arrangeur Peter Nilsson hoogtepunten uit deze producties horen. Bovendien zingt hoofdrolspeelster Anna Emelyanova de briefaria van Tatjana uit Tsaikovski’s Jevgeni Onegin. Met een pocketversie van deze opera toert de Reisopera in 2019-2020 door het land.

Feestelijke concert van de Nederlandse reisopera

Dit feestelijke concert van de Nederlandse Reisopera is onderdeel van de zomerserie in het Vondelpark Openluchttheater, van mei t/m september dé culturele hotspot van Amsterdam met afwisselende, gratis concerten van jonge talenten en gevestigde namen. De zondagochtenden zijn gereserveerd voor klassieke muziek.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Sex workers opera: boeiend en taboe doorbrekend