Lumière brengt Berlin 59 op DVD en lumiereseries.com

Lumière brengt Berlin 59 op DVD en lumiereseries.com
Berlin 59

Lumière brengt Berlin 59 op DVD en lumiereseries.com

Lumière brengt Berlin 59, de Duitse miniserie over jonge vrouwen die zich in de jaren vijftig bevrijden uit oude rolpatronen, morgen uit op DVD en lumiereseries.com. Het is het vervolg op het veelvuldig bekroonde Berlin 56, nu al te zien op lumiereseries.com en ook vanaf morgen te koop op DVD.

Terugkeer naar het Duitse Berlijn

Berlijn 1959. Drie jaar na de eerste miniserie keren we terug naar Berlijn, naar moeder Caterina Schöllack, eigenaresse van een dansschool, en haar drie dochters die elk op hun manier een eigen leven proberen op te bouwen tijdens het Wirtschaftswunder en de opkomst van de vrouwenbeweging.

Monika probeert het samen met Freddy

Monika probeert het samen met Freddy te maken als muzikant en danseres. Haar conservatieve moeder en manager houdt hen echter voortdurend in het oog. Monika lijkt haar eigen weg te volgen, maar voelt zich niet gelukkig. Ze wil niets liever dan de voogdij terugkrijgen over haar dochtertje Dorli, dat bij haar zus Helga leeft. Ondertussen probeert Helga, die de homoseksualiteit van haar man Wolfgang heeft geaccepteerd, een goede moeder te zijn. Haar liefde voor Wolfgang en haar verlangen naar een burgerlijk leven worden echter op de proef gesteld wanneer ze ontdekt dat Wolfgang een minnaar heeft.

Eva rebelleert juist tegen overheersende gedrag

Eva rebelleert juist tegen het overheersende gedrag van haar oudere man, professor Fassbender. Hun huwelijk is nog altijd kinderloos en Eva voelt zich tekortschieten in haar rol als vrouw van een professor. Wanneer Monika’s leven en carrière op een dieptepunt belanden, besluit ze dat het tijd is een nieuwe weg in te slaan voor haarzelf en haar dochter Dorli. Daarmee zet ze het leven van haar familie opnieuw op zijn kop.

De jaren vijftig lijken ver weg

Vanuit het huidige perspectief lijken de jaren vijftig ver weg. De opkomst van de #MeToo-beweging toont echter aan dat mannen en vrouwen nog altijd geen gelijke leden van de samenleving zijn.

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden de volgende bijdrage ook interessant:

Nederlandse Reisopera zondag 2 september in het Amsterdamse