Lekker genieten van heerlijke lokale en internationale filmparels

Lekker genieten van heerlijke lokale en internationale filmparels
Cult-cinema Lab111. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Lekker genieten van heerlijke lokale en internationale filmparels

‘Ook de focus op het vroege werk van Jim Jarmusch is gratis te bekijken’

Van dinsdag 18 september tot en met donderdag 20 september kun je terecht bij de Amsterdamse cult-cinema Lab111 voor een gevarieerd programma met Nederlandse kortfilms, een selectie aan internationale filmtitels en een focus op het vroege werk van Jim Jarmusch.

Met 6 titels is Nederland goed vertegenwoordigd. Zo is er werk geprogrammeerd van Keely Vulkers, Rene Nuijens, Danny Maas, Nicola Hepp, Marcos Mereles en Remy Kooi.

Verder krijg je korte en lange films te zien uit de Verenigde Staten, Canada, Denemarken, Duitsland, België, Israël, Réunion, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Finland, Oekraïne, Spanje, Frankrijk, Brazilië, Zwitserland en Australië.

Hoogtepunten in de selectie zijn de Deense langspeelfilm ‘Songs in the Song’ van Kristian Sejrbo Lidegaard en de Finse documentaire ‘Vianey’ van Marko Vuorinen.

‘Songs in the Sun’ is een art-house thriller dat zich afspeelt in het dramatische landschap van een krijteiland en handelt over verloren vriendschap en de behoefte aan spiritualiteit. Op één hete zomerdag verandert een oude Deense mythe het leven van drie vrouwen.

In ‘Vianey’ ontmoeten we underground hiphopartiest Vianey Otero, ook bekend onder de artiestennaam So Icey Trap. De film onthult de rauwe werkelijkheid achter het opgroeien op straat, de verleiding om zich te prostitueren, het dagelijks leven in de gevangenis en de overtuiging die je nodig hebt als vrouwelijke kunstenaar in de muziekindustrie.

Het festival start op dinsdag 18 september om 19:00 uur in Cinema Lab 111, Arie Biemondstraat 111 te Amsterdam.

“Wees op tijd, want plaatsen zijn beperkt”, aldus een woordvoerder van het festival.

vrijetijdamsterdam.nl