Honderdduizend bezoekers voor speelfilm The Wife met Glenn Close

Honderdduizend bezoekers voor speelfilm The Wife met Glenn Close

Honderdduizend bezoekers voor speelfilm The Wife met Glenn Close

De speelfilm The Wife heeft in Nederland de grens van honderdduizend bezoekers gepasseerd. Glenn Close werd voor haar vertolking van Joan Castleman in het drama van Björn Runge al bekroond met een Golden Globe en is nu ook genomineerd voor de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol. The Wife, uitgebracht door Imagine Filmdistributie, draait nog in dertig bioscopen door het hele land.

Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan.

Glenn Close, Jonathan Pryce en Christian Slater spelen de hoofdrollen in The Wife, een spannend en stijlvol drama van Björn Runge (Happy End) naar de bestseller van Meg Wolitzer. De kritieken voor de vertolking van Glenn Close zijn juichend.

Vanity Fair: “The film that could finally win Glenn Close an Oscar” / Variety: “Close is a marvel of twisty understatement, delivering emotions that conceal as much as they reveal” / IndieWire: “Close is exquisite” / The Guardian: “Un unmissable movie for Glenn Close fans”

vrijetijdamsterdam.nl