Filmnieuws: Psychologische thriller ‘The Truth Will Out’

Filmnieuws: Psychologische thriller ‘The Truth Will Out’

Vanaf morgen op DVD en lumiereseries.com: The Truth Will Out. Robert Gustafsson speelt de hoofdrol in de achtdelige psychologische thriller naar een idee van criminoloog en auteur Leif GW Persson.

Na een lang ziekteverlof gaat rechercheur Peter Wendel weer aan het werk. Hij wil een topteam vormen voor cold cases. Dat plan loopt spaak wanneer de politie een bericht krijgt van een onbekende moordenaar. Hij beweert dat de beruchtste seriemoordenaar van Zweden, die al vele jaren vastzit, in werkelijkheid onschuldig is. Om de waarheid te achterhalen heeft Wendel snel een team nodig. Hij kan op korte termijn echter alleen maar kiezen uit een groep misfits, rechercheurs waar de andere afdelingen niet meer mee willen werken. Het is niet de enige tegenslag voor Wendel. Zo krijgt hij tegenwerking van de machthebbers die de seriemoordenaar in eerste instantie veroordeelden en zich nu in het hemd voelen gezet. Wanneer Wendel en zijn tienerdochter Vera persoonlijk in de zaak worden betrokken, kan hij bovendien niet langer zijn oude angsten en gezondheidsproblemen negeren.

The Truth Will Out, naar een idee van de befaamde Zweedse criminoloog en auteur Leif GW Persson, is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Thomas Quick, die ten onrechte werd veroordeeld als seriemoordenaar.

THE TRUTH WILL OUT (trailer)

Cast: Robert Gustafsson (De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween), Ia Langhammer (Greyzone), Louise Peterhoff (The Bridge), Christopher Wagelin (Hassel), e.a. Scenario: Aron Levander & Hans Jörnlind, regie: Kjell-Åke Andersson & Liza Farzaneh, producent: Søren Stærmose (Millennium), productiemaatschappij: Yellow Bird (Occupied).

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Abdelhamid Idrissi verkozen tot Amsterdammer van het jaar 2018