Filmnieuws in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Filmnieuws in Amsterdam

Op 31 mei komt de speelfilm Lean on Pete van Andrew Haigh met Charlie Plummer, Chloë Sevigny en Steve Buscemi uit in de bioscopen. De film gaat over de vijftienjarige Charley Thompson die op zoek is naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader met tijdelijke baantjes kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Lean on Pete is te zien in: De Filmhallen, Movies, Cinecenter, Studio K en FC Hyena.

Cinema Delicatessen brengt Time Trial op 12 juli, tijdens de 105de Tour de France, uit in de bioscopen. In de wielerdocumentaire volgt Finlay Pretsell de Schot David Millar tijdens de laatste races van zijn carrière.

Cherry Pickers brengt de psychologische thriller ‘Beast’ op 21 juni uit in de bioscopen. In een kleine, gesloten gemeenschap op het eiland Jersey wordt de jonge, verwarde Moll verliefd op Pascal, een mysterieuze vreemdeling die haar de kracht geeft te ontsnappen aan haar benauwende familie. Wanneer Pascal vervolgens verdacht wordt van een reeks brutale moorden, verdedigt Moll hem fel en ontdekt ze waar ze toe in staat is. Jessie Buckley (War and Peace) en Johnny Flynn (Clouds of Sils Maria) spelen de hoofdrollen in Beast, het speelfilmdebuut van regisseur Michael Pearce. De psychologische thriller kreeg lovende kritieken na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival.

Eye Filmmuseum en Stichting Modern Times presenteren: Jan Bot. “Deze bot brengt filmerfgoed naar het tijdperk van het algoritme. Een computerprogramma dat dag en nacht experimentele films in elkaar sleutelt waarin vroeg twintigste-eeuws beeldmateriaal wordt gekoppeld aan actuele thema’s op sociale media. Dat is Jan Bot, de eerste robotmedewerker van Eye Filmmuseum”, is te lezen op de website van het EYE museum.

Bij Kriterion is momenteel ‘Gabriel e a Montanha’ te zien. De Braziliaanse filmmaker Fellipe Barbosa verfilmt het laatste jaar van zijn schoolvriend Gabriel Buchmann, die in 2009 een wereldreis ondernam voordat hij naar de universiteit zou gaan. Op het fatale einde na wist Barbosa niet veel van de reis. Barbosa probeert zo goed als hij kan Gabriel’s reis door Kenia en Malawi te documenteren.

Lumière brengt The Lawyer vrijdag 8 juni uit op DVD. Alexander Karim en Malin Buska spelen de hoofdrollen in de nieuwe, tiendelige Zweeds-Deense thrillerserie van de makers van The Bridge, Easy Money en Sebastian Bergman.

The Lawyer is een actierijke, strakke en slimme thrillerserie die zich afspeelt in het Zweedse Malmö en Deense Kopenhagen. Hoofdpersoon is de jonge, veelbelovende advocaat Frank Nordling. Wanneer hij achter de waarheid komt over de dood van zijn ouders, stort zijn wereld langzaam in. Als kinderen zagen Frank en zijn zusje Sara hoe hun vader en moeder stierven nadat een bom in hun auto explodeerde. Nu ontdekt Frank dat ze zijn vermoord door Thomas Waldman, een van de topstukken in Kopenhagens onderwereld. Om zijn ouders te wreken infiltreert Frank in Waldmans organisatie en wordt hij zijn persoonlijke advocaat en vertrouwensman. Om zijn geliefden niet in gevaar brengen, is hij gedwongen de schijn op te houden en de onderwereldspelletjes mee te spelen.

Maar kan hij die druk aan? Is het de prijs wel waard? En wie houdt uiteindelijk wie voor de gek?

Cast: Alexander Karim (Zero Dark Thirty), Malin Buska (Easy Money), Thomas Bo Larsen (Follow the Money), Sara Hjort Ditlevsen (Borgman, Rita), Nicolaj Kopernikus (The Killing). Bedenkers: Jens Lapidus (Easy Money), Hans Rosenfeldt (The Bridge), Michael Hjorth (Sebastian Bergman), scenario: Karin Gidfors, Charlotte Lesche, regie: Geir Henning Hopland, David Berron, producenten: Nicklas Wikström Nicastro, Joakim Hansson, productiemaatschappij: SF Studios Production AB.

vrijetijdamsterdam.nl