Filmnieuws in Amsterdam

Filmnieuws in Amsterdam

De Telefilm Gewoon vrienden, een coproductie van CTM Films en BNNVARA, is geselecteerd voor het San Francisco International LGBTQ Film Festival Frameline en beleeft er woensdag 20 juni zijn internationale première. Majd Mardo en Josha Stradowski spelen de hoofdrollen in de romantische komedie, die 7 maart werd uitgezonden op NPO 3 en terug te kijken is via NPO Start.

Joris komt niet los van zijn ouderlijk huis, Yad keert er juist met hangende pootjes naar terug. Deze Almeerse twintigers lijken voor elkaar gemaakt. Maar voordat ze zich aan hun liefde kunnen overgeven, moeten ze eerst nog het een en ander rechttrekken met hun moeders.

“Refreshingly, the family conflict in this romantic comedy is not that Joris and Yad are gay, but that they are defying family expectations in other ways and must make a new set of choices about how to be themselves. It’s a truly modern tale of queer love.”, aldus het San Francisco International LGBTQ Film Festival Frameline over Just Friends. Gemma Derksen, hoofd drama BNNVARA: “Dit is precies de reden waarom wij deze film van Henk Burger belangrijk vinden. Het gaat over de liefde tussen twee mensen, in dit geval twee mannen. Er is ook internationaal behoefte aan beeldvorming die homo’s niet problematiseert.” Gewoon vrienden draait op het festival op woensdag 20 en zondag 24 juni in het Castro Theater.

Lumière brengt The Lawyer vrijdag 8 juni uit op DVD. Alexander Karim en Malin Buska spelen de hoofdrollen in de nieuwe, tiendelige Zweeds-Deense thrillerserie van de makers van The Bridge, Easy Money en Sebastian Bergman.

The Lawyer is een actierijke, strakke en slimme thrillerserie die zich afspeelt in het Zweedse Malmö en Deense Kopenhagen.

Wel geselecteerd voor de internationale festivals, niet te zien in de Nederlandse bioscopen – het overkomt niet de minste filmmakers. Aan die onrechtvaardigheid maakt Eye graag een eind door bijzondere films naar Nederland te halen. Vanaf 12 juli zijn onder de noemer Previously Unreleased tien premières – met onder andere Kirsten Dunst en Ethan Hawke in opmerkelijke rollen – te zien in het filmmuseum en de FilmHallen in Amsterdam.

De hele maand juni vertonen ze bij LAB 111 aan de Arie Biemondstraat tijdens ‘Four Films By Gus Van Sant’ vier van de beste films van Amerikaanse indie-regisseur Gus van Sant in het kader van zijn nieuwste film Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot. Deze aangrijpende, biografische film over cartoonist John Callahan verschijnt pas op 14 juni, maar gaat de week ervoor al bij LAB 111 in voorpremière.

vrijetijdamsterdam.nl

Credits: YouTube NPO Start