Film Patti Cake$ in première bij Kriterion

Film Patti Cake$ in première bij Kriterion
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Film Patti Cake$ in première bij Kriterion

Deze week gaat Patti Cake$ in première. Dit komische drama kreeg van het sneakpubliek van Kriterion een 7,6 en lijkt ons mede daarom wel de moeite waard om te bezoeken.

Patti Cake$ gaat over de 23-jarige Patricia Dombrowski, ook wel bekend als Patti Cake$ of Killa P. Ze woont in een vervallen stadje in New Jersey en droomt ervan om een carrière als succesvolle rapper te hebben. Echter wordt ze uitgelachen door de rappers op straat die haar maar ‘gewoontjes’ vinden.

Thuis zit Dombrowski vast tussen haar liefhebbende, gehandicapte oma en een verbitterde moeder. Daarom werkt ze erg hard om extra geld te verdienen en grijpt ze elke kans aan om haar muziek naar buiten te brengen. Met de hulp van haar beste vriend Jheri, de mysterieuze muzikant Basterd én haar oma, gaat ze pesters, onbetaalde facturen en onvervulde dromen te lijf.

Regisseur Geremy Jasper creëerde muziekvideo’s voor onder meer Florence + the Machine en Goldfrapp. Zijn filmdebuut speelt zich af in een wereld zonder hoop, met werkeloosheid en gefaalde dromen, maar met als middelpunt het bruisende karakter Patricia. Patti Cake$ is gefilmd in een levendige, losse stijl waarin de verschillende karakters fantastisch tot hun recht komen.

Nieuwe moderne Klassieker-maand

Komende week beginnen ze bij Kriterion ook weer met een nieuwe Moderne Klassieker-maand: de hele maand september draait er elke maandag een film uit de Balkan. De eerste Balkan-film wordt Man is Not a Bird uit 1965! De film die wordt geregistreerd door Dusan Makavejev gaat over een affaire in de liefde tussen een oudere, gerespecteerde ingenieur en een jonge kapster in wiens huis de ingenieur verblijft. De ingenieur kwam naar de industriestad om te werken. De film toont hiervan de consequenties van deze relatie nadat een jonge buitenstaander betrokken raakt in hun relatie.

vrijetijdamsterdam.nl

We schreven al eerder een artikel over Kriterion. Wellicht vind je dit ook leuk om te lezen.